Djevojka zabrinuto gleda nokte

Manikura je postala sastavni dio života puno djevojaka. Volimo se počasiti u salonima i diviti umjetnosti na našim noktima.

Tržište je puno salona i manikerki različitih kvalifikacija, koje nude usluge u različitom rasponu cijena. Kvaliteta manikure ovisi o korištenim materijalima, profesionalnosti osobe koja je izvodi, ali i u poštivanju higijenskih standarda.

Možda ste već vidjele djevojke koje su bile žrtve neprofesionalnih manikerki ili ste se i same dovele u situaciju da vam je odlazak u neki kozmetički salon ili kod manikerke koja možda radi „na crno“, doslovce uništio nokte.

Kako se ne biste dovele u situaciju da poslije manikure morate posjećivati doktora, predlažemo vam da obratite pozornost na neke detalje koji čine razliku između profesionalnih manikerki i onih koje svoj posao odrađuju aljkavo i samo sramote struku kojoj pripadaju.

Previše je jeftino

U vremenima financijske krize, svi još više želimo proći jeftinije gdje god možemo. No, jeftina opcija nije uvijek najbolja opcija. Ako netko može spustiti cijenu ispod svih onih koje se kreću u normalnim salonima, možete se zapitati da li ta osoba ulaže u održavanje higijenskih standarda i s kakvim to materijalima uopće radi.

 

@ballpit_nails #badnailscheck #badnailtech #badnails #damagednails #nailtok #salonhorrorstories #28XTREMES #acrylicremoval #nailmagic #nailtechprobs#nailtechlife#fyp ♬ Juicy - Doja Cat

 

Manikerka vas očito ne sluša

Ako ste vi željele nokte u obliku badema, a dobile ste nokte u obliku kvadrata, onda to jednostavno nije to. Možda osoba kojoj idete na manikuru ne zna izvesti to što ste tražili pa vas bezobrazno ignorira. Za svoj novac trebali biste dobiti ono što ste poželjeli. Vi ste klijent, manikerka je profesionalac i ona vas može savjetovati, ali vam ne smije nametati svoju volju. 

Tijekom termina osjećate bol i nelagodu

Ako se netko iživljava i mrcvari vaše zanoktice, ako znate da će vam odlazak na manikuru priuštiti bol i da ćete kasnije kad izađete iz salona liječiti ranice oko noktiju, žao nam je, ali vaša manikerka je daleko od profesionalne. Također, ukoliko vam netko konstantno brusi nokat tako da poslije toga ostaju crvene linije, znajte da ta osoba nema pojma. 

 

@nailedbynaomii like DAMN slow down with the drill 😳 #nailtechproblems #nailtech #nailtechnician #clients #nailclients #clientsbelike #healthynails #nailhealth #damagednails #nailtutorial #nails ♬ Do We Have A Problem? - Nicki Minaj & Lil Baby

 

Niste baš sigurni kako i da li uopće dezinficiraju svoj alat

Ako su turpijice prašne od prethodnog turpijanja noktiju, ako niste sigurni je li manikerka koristila iste škarice na klijentici prije vas, to je znak da im čistoća nije prioritet. Vidite li na prvu da je salon neuredan, da manikerka ne koristi rukavice, sve bi vam to trebalo biti upozorenje da odete negdje drugdje. Nemojte se izlagati riziku da pokupite bakterije zbog nečije neprofesionalnosti.

Predlažu vam da same uklonite gel

Ako prije dogovorenog termina naglase da uklonite same lak za nokte, kako bi ona uštedila na svom vremenu, to je velika crvena zastavica. Vi niste stručnjak i u pokušaju skidanja gela ćete vrlo vjerojatno izguliti i stanjiti sloj svoga nokta, što će ga posljedično učiniti osjetljivim.

 

@margsandmanicures Thode who get it get it, those who dont, dont 😂 #salonhorrorstories #badnails #diynails #nailpolish #gelnails #nailsaloncomedy ♬ original sound - Mae Stephens ♡︎

 

Internetske recenzije su loše

Internetske recenzije treba uzeti s rezervom, jer su i mišljenja subjektivna. Ako je salon dobro ocijenjen i ako ima možda jedan ili dva loša komentara, to ne znači da su nužno loši. No, ako su kritike više negativne nego pozitivne i ako svi spominju slične stvari u komentarima (poput prljavosti salona, neprofesionalnosti osoblja), onda bi vam to svakako trebala biti crvena zastavica da zaobiđete neko mjesto u širokom luku.

Nema certifikata

Certifikati se nalaze obično na nekim vidljivim zidovima salona za nokte. Diplome, nagrade i licence pokazuju da se u salonu prate novi trendovi te da se konstantno nastoji poboljšati razina znanja. Ako toga nema i ako idete kod nekoga tko se s tim poslom bavi u kućnoj radinosti, morate biti svjesni da se izlažete riziku.

 

loša manikura neprofesionalne manikure manikura na crno

Još vijesti