Belle i Elle Woods

Nemate motivaciju sjesti, otvoriti knjigu i provesti par sati kako biste se pripremili za testove, ispite ili riješili zadaće koje imate.

Možda bi vas mogli potaknuti neki od likova iz serija ili filmova koje ste možda već pogledali, a koji su bili itekako marljivi, uzorni i imali radnu etiku za primjer drugima.

Neka vam ovi likovi budu poticaj i inspiracija da se napokon pokrenete, jer gradivo će se gomilati i testovi stižu, a vi ne želite zapasti u probleme.

1. Hermione Granger

Kultni lik iz filmova o Harryju Potteru, koji ne treba posebno predstavljati. Njezina se osobnost razvijala kroz motivaciju za akademskim uspjehom. Hermiona bi nas sve mogla podsjetiti da moramo učiti za sebe, a ne za druge. Cilj je učiniti sebe ponosnim. Ako ćete pak učiti kao Hermiona, petice su vam zagarantirane.

 

 

2. Elle Woods

Plavuša s Harvarda je pokazala kako se uz naporan trud i rad mogu postići ciljevi. Kad joj je njezin dečko dao nogu, Elle je puna motivacije da ga vrati, uspjela upisati Harvard. Negdje na svom akademskome putu, shvatila je da joj dečki ne trebaju i da mora biti samo svoja. Nakon te spoznaje počela je učiti još više te postala najbolja pravnica sveučilišta.

3. Rory Gilmore

Riječ je o liku iz serije „Gilmore Girls“, američke humoristično-dramske serije, koja se emitirala od 2000. do 2007. godine. Iako je Rory povučena, ona je djevojka puna energije i posebno briljantna u svome učenju. Ona uvijek čita knjige ili uči za sljedeći ispit, a na kraju joj se sav trud isplatio, jer biva primljena i na Yale i na Harvard.

 

4. Elizabeth Bennett

Jedinstveni lik koji je stvorila Jane Austen u svojem romanu „Ponos i predrasude“. Lizzy, kako je zovu, ne zanimaju zabave, već vrijeme provodi čitajući. Pa evo, zašto se i vi malo za promjenu ne biste toliko koncentrirali na izlaske, koliko na radost usvajanja novih znanja iz knjiga.

 

5. Belle

Lik Belle kojeg je utjelovila Emma Watson iz filma „Ljepotica i Zvijer“, ima samo jednu želju, a to je kuća s velikom knjižnicom. Sjećate li se kako je Bella bila oduševljena kad je vidjela koliko knjiga posjeduje Zvijer, a još se više oduševila kad je shvatila da ih je sve pročitao.

 

6. Forrest Gump

Tom Hanks glumi čovjeka s ispodprosječnim kvocijentom inteligencije. Unatoč tome, on u životu postiže mnogo. Predanost i naporan rad mogu nas odvesti tamo gdje želimo i na što ciljamo. Ako smatrate da je obrazovanje preteško i da bi vam bez toga bilo lakše, pogledajte film, koji profesori u SAD-u preporučuju svojim učenicima, kako bi ih inspirirali.

 

 

 

7. Ben Whitaker

Robert de Niro u filmu „Pripravnik“, pokazuje nam čovjeka u trećoj životnoj dobi, koji se našao u svijetu mladih ljudi. Ne kuži se u tehnologiju, ne zna što su društvene mreže, malo mu je nejasno da emotikoni mogu iskazivati osjećaje, ali usprkos svemu, on ima želju za učenjem i svladavanjem novih vještina. On je dobar primjer proaktivnog razmišljanja i dokaz da u životu nikad ne trebate odustati. Ako penzioner može učiti u svojoj starosti, što ne biste mogli i vi u cvijetu svoje mladosti?

 

učenje filmski likovi koji su inspiracija za učenje filmovi kao inspiracija za učenje motivacija za učenje

Još vijesti