Druženje frendica

Kada nekoga upoznaš, vjerojatno se želiš pokazati u što boljem svjetlu i svidjeti se toj osobi. Terapeut otkriva načine kako u tome sigurno nećeš uspjeti. Postoje neke stvari koje već na samom početku upoznavanja odbiju ljude od tebe i ne žele te dalje upoznavati.

Prvi je dojam sve! Hoćeš li se nekome svidjeti ili ne ovisi o prvih nekoliko minuta vaše interakcije. Osoba će zapravo već u prvih 10 sekundi procijeniti sviđaš li joj se ili ne, a sve što ćeš raditi dalje može potvrditi taj dojam ili te ipak pokazati u nekom drugom svjetlu. Vjerojatno se želiš osobi svidjeti, to nekako ima smisla. Postoje neka ponašanja koja možda radiš skroz slučajno, a koja će zapravo odati skroz drugi dojam i pokazati te u negativnom svjetlu. Iako su to neke male navike i neka sitna ponašanja koja se na prvu neće činiti toliko bitnima, stručnjakinja je za Your Tango ispričala da te male stvari imaju itekako veliki utjecaj na mišljenje drugih o nama. Pogledaj sve navike koje te odmah pri upoznavanju prikazuju u negativnom svjetlu.

Sramežljivost Vodič za sramežljive cure: Kako upoznati nove ljude ako ti je bed nekome prići i krenuti pričati

1.Žališ se
Istina je da i negativne stvari mogu spojiti ljude, ali ne želiš da negativnost bude prvi dojam koji ćeš ostaviti, a upravo ćeš takav dojam ostaviti ako ćeš se žaliti nekome koga si tek upoznala. S obzirom da to povezujemo s nečim negativnim, trebala bi takve razgovore ostaviti ipak za malo kasnije i pri samom upoznavanju se fokusirati na pozitivne stvari. Tako ćeš više osvojiti osobu i ostati im u boljem sjećanju. Ne želiš biti zapamćena kao „ona koja se samo žali“.

2.Praviš se da si iznad te osobe
Čak i ako misliš da si bolja, pametnija ili zgodnija od te osobe, ne moraš to tako očito pokazivati jer garantirano joj se nećeš svidjeti. Nitko ne želi biti prijatelj s nekime tko ga spušta, bilo riječima ili to odaje svojim ponašanjem. Pa i ti se sigurno ne bi htjela družiti s takvom osobom, zar ne? Čak i ako misliš da to dobro skrivaš, druga će osoba osjetiti tvoj stav.

Slika nije pronađena Kako ne ostaviti loš dojam prilikom upoznavanja? Uz ovih 7 trikova sve će proći bez problema

3.Govorom tijela pokazuješ da ne slušaš
Nije ugodno pričati s nekim tko govorom tijela pokazuje da ne sluša. Osjećaš se glupo i ta ti je osoba automatski manje simpatična. Ponašanja kojima netko pokazuje da ne sluša i ne sudjeluje u razgovoru je da tipka po mobitelu dok mu netko priča, gleda svuda okolo osim u osobu s kojom priča, lupka nervozno prstima po stolu ili nogom po podu, ima facu kao da umire od dosade…

4.Otkrivaš previše osobnih stvari
Na početku poznanstva treba znati gdje su granice. Naravno da trebaš otkriti nešto osobno o sebi jer nije dobro niti biti površna jer se tako nećeš povezati s osobom. Ipak, treba imati na umu da si tu osobu tek upoznala i da joj ne moraš ispričati u prvih 10 minuta cijelu svoju životnu priču. Koliko se god to činilo dobro, zapravo može izgledati kao da tražiš pažnju, a ponekad i da nisi iskrena jer ljudima je teško povjerovati da se netko tako brzo može toliko otvoriti.

prvi dojam loš prvi dojam kako ostaviti dobar dojam upoznavanje novih ljudi nova poznanstva osvojiti ljude što odbija ljude

Još vijesti