Božićne aktivnosti

Što raditi na Božić? Šteta je da ovaj dan provedeš u svojoj sobi, gledajući serije ili da ga prespavaš. Ovog Božića nema dosađivanja jer ti donosimo 15 aktivnosti s kojima si možeš ispuniti dan.

Toliko čekamo Božić, kitimo kuću, tražimo poklone, pripremamo se…i onda dođe taj dan i bude nam „blah“ jer nam je dosadno. Postoji toliko savršenih aktivnosti za Božić s kojima možeš ispuniti dan da je jednostavno šteta da ga provedeš dosađujući se. Ove godine nema šanse da ti bude dosadno jer ti donosimo čak 15 stvari koje možeš raditi na Božić. Možeš sve ovo raditi i druge dane oko Božića kada ti je dosadno. Sve su ovo totalno božićne aktivnosti, a neke možeš raditi i sama, a druge s obitelji i prijateljima.

1.Prskaj prskalice
Bacanje petardi nije aktivnost koju preporučujemo. Bez obzira koliko imala godina, može se dogoditi nezgoda, a i plašiš druge životinje i ljude oko sebe. Ovo niti nije božićna aktivnost iako neki već tada krenu s njom. Plus, nije ni lijepo kao što su lijepe prskalice! One nikome ne štete.

2.Otiđi u šetnju gradom da vidiš kako su drugi okitili kuće
Prošetaj svojim gradom ili kvartom kad padne mrak i vidi kako su drugi okitili kuće. Možeš otići sama ili s nekim. Ako ideš sama, uzmi slušalice, pusti si božićne pjesme i uživaj u solo vremenu.

3.Pridruži se roditeljima ako idu kod rodbine u goste
Moguće i da će ti roditelji ići kod neke rodbine u goste. Iako ti to možda nije najdraža aktivnost, odi s njima! Bit će drago i tvojoj rodbini što te vide, a tebi će biti manje dosadno nego da ostaneš sama doma.

4.Organiziraj igranje društvene igre s obitelji
Skupi obitelj, uzmi društvenu igru i odigrajte što god da imate doma! Sigurno neku društvenu igru imaš. I tvojim će roditeljima biti drago.

5.Napravi si kakao i upali „Sam u kući“
Ili odaberi bilo koji drugi božićni film. Napravi si topli napitak, pokrij se dekicom, upali lampice i pusti božićni film kao što je „Sam u kući“. U članku ispod pronađi još ideja za božićne filmove.

Božićni filmovi [HOROSKOP] Koji slatki božićni film trebaš pogledati ovog prosinca?

6.Jedi!
Što raditi na Božić nego jesti? Od kolača do slanih jela. Samo jedi i ovaj dan ne razmišljaj o kilogramima.

7.Nazovi baku i djeda
Ako ne ideš kod njih danas, iz kojeg god razloga, barem ih nazovi. Ne moraš pričati s njima satima, ali samo da ih malo čuješ, da vidiš što rade, da im čestitaš Božić. Napravit ćeš nešto lijepo, nekoga jako usrećiti i neće ti biti dosadno.

8.Otiđi s nekim na klizanje i vruću čokoladu na Advent
Ako je u tvom gradu na Božić otvoren Advent, pokupi nekoga – dečka, frendicu, sestru, tatu, strica, bratića, koga god, i otiđite na klizanje (čak i ako se ne znate klizati) i kasnije si popijte neki topli napitak.

9.Radi pahuljice od papira koje ćeš objesiti po sobi ili staviti na prozore
Možeš biti i kreativna. Iako ste sve okitili, ukrasa nikada dosta. Uvijek može još! Pahuljice od papira su lijepe, jednostavne za napraviti i možeš ih dodati doslovno bilo gdje, od prozora do toga da ih objesiš po sobi.

10.Fotkaj se
Kraj bora – sama ili s obitelji. Uredi si i napravi mali photoshooting. Imat ćeš fotke za društvene mreže i kasnijih godina za uspomenu.

11.Napiši svoje odluke za 2024. godinu
Možeš uzeti i papir i olovku te popisati svoje odluke za sljedeću godinu ako to već nisi napravila. Kasnije kada ih napišeš možeš potražiti i fotografije koje ih reprezentiraju te složiti na laptopu ili kompu kolaž, svoju motivacijsku ploču.

12.Organiziraj druženje s frendicom
Ako ti se i frendica dosađuje, možete se dogovoriti da se nađete kod neke popodne na kavi i kolačima. Možete i zajedno pogledati film ili se samo podružiti i popričati.

13.Napravi s mlađom sestrom/bratom skrovište od deka
Iskoristi Božić na način da ga provedeš s obitelji. Pogotovo ako imaš mlađeg brata ili sestru, ovo će im biti takva sreća, vjerojatno nisi ni svjesna kolika. Udružite snage i napravite kućicu od deka, unutra stavite jastuke i imate novo mjesto gdje se možete malo poigrati.

14.Pomozi s ručkom i pranjem suđa
Božić je vrijeme za dobra djela. Ne moraju ona biti velika, već i nešto poput ovoga, primjerice da se ponudiš da ćeš oprati suđe poslije ručka ili pomoći napraviti salatu, posložiti stol prije nego idete jesti… Usput će ti biti i manje dosadno i napravila si nešto lijepo za dragu osobu.

15.Upali mirisnu božićnu svijeću, božićne pjesme i uživaj
Možeš i odabrati ne raditi ništa! Da ne radiš ništa u božićnom duhu, pusti si božićne pjesme i upali mirisnu svijeću i chillaj. Nekada je u redu i ne raditi ništa i samo malo odmoriti.

Božićni filmovi KVIZ: Koliko dobro poznaješ božićne filmove? Provjeri svoje znanje!

Božić božićne aktivnosti dosadno što raditi na božić da ti ne bude dosadno lista ideja božićna bucket lista

Još vijesti