selfie

Možda ste se susrele s mitom kako dečki i djevojke ne mogu biti prijatelji. No u stvarnome životu je toliko primjera koji to opovrgavaju.

Svaka ona djevojka koja ima barem jednog frenda u životu složit će se da svakoj curi treba muški prijatelj.

Evo razloga zašto to kažemo.

1. Uvijek su iskreni

To ne znači da te tvoje cure lažu, ali neće ti možda uvijek imati srca reći ako ti npr. haljina koju nosiš ne stoji najbolje. Muški prijatelji nemaju problema s tim da otvoreno kažu ono što misle. Ako ti nešto ne stoji, ako si negdje baš teško pogriješila, ako se ne ponašaš ispravno – tvoj će ti frend otvoreno reći da što nije dobro. Isto tako, njegovi će komplimenti uvijek biti iskreni.

2. Čuvat će tajne

Mi curke volimo u našim ženskim društvima podijeliti svakakve male sočne tajne, no nažalost, vjerujemo kako se dobar dio vas neugodno iznenadio kad ste shvatile da su povjerljive informacije otišle do ljudi do kojih ne bi trebale. Kad nešto povjerite svom muškom prijatelju, on tu tajnu sigurno neće širiti okolo.

3. Pomažu u dešifriranju muškog mozga i ponašanja

Ako ima neki frajer koji vam se sviđa, a nikako ne možete shvatiti njegove signale niti ponašanje, obratit ćete se svom muškom frendu koji će vam rastumačiti i naučiti vas čitati između redaka. Što znači poruka koju vam je poslao, a što pogled koji vam je uputio - sve to možete pitati svog prijatelja. 

4. Nema mjesta drami 

Mi cure često puta dramimo oko sitnica i jedna drugoj zamjeramo dugo. S dečkima je drugačije, oni neće skrivati svoje osjećaje, već će reći otvoreno sve, a kad postoje neki problemi, riješit ćete ih bez nepotrebne drame.

5. Nema mjesta ljubomori

U ženskim prijateljstvima ima ljubomore. Cure mogu biti ljubomorne jedna drugoj zbog izgleda, garderobe, stila života i slično, dok s muškim prijateljima toga jednostavno nema.

6. Pružaju zaštitu

Ako ste blagoslovljeni muškim prijateljem, to znači da imate rame za plakanje. On je ona osoba koja će se pobrinuti da vas razveseli kad ste tužne i koja neće dopustiti nikome drugome da vas povrijedi. Npr. ako ste vani i neprestano vam se nabacuje neki frajer koji vas ni najmanje ne zanima, vaš će muški prijatelj već uskočiti i pronaći način da ga udalji od vas.

7. Uvijek čuvaju leđa

Bilo fizički, emocionalno ili tek figurativno, ali to je ono što vrijedi. Pravi frendovi su s nama u dobre, ali i u loše dane.

muško ženska priajteljstva zašto svaka cura treba muškog prijatelja

Još vijesti