Cura i dečko

Kad se zaljubimo, kao da se ne možemo zasititi te nove osobe u našem životu. Odjednom naš dečko zauzima značajan prostor i vrijeme u našem životu.

Doslovce imate želju provesti s njim 24 sata dnevno i doslovce ste opijeni ljubavlju. No takav tempo razvoja odnosa mogao bi biti iscrpljujući, jer ćete početi zanemarivati sve druge aspekte svojeg života – od interesa, ciljeva, prijateljstava pa čak i brige o sebi. Jednostavno ćete se početi gubiti.

Dakako da morate otvoriti svoje srce da biste nekoga mogli upoznati, no opet morate istovremeno paziti na neke od detalja da ne izgubite svoj identitet.
Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći izbjeći da vam se ovo dogodi.

1. Ne zaboravite prijatelje

Ako vam se prijateljice žale da za njih nemate vremena kao nekad, neka vam to odmah bude mali alarm. Ljudima je potreban niz različitih odnosa; kako onih ljubavnih, tako i prijateljskih. Nemojte uzimati svoje prijateljice zdravo za gotovo i zaboravljati ih, samo zato što u životu imate novu ljubav. Nemojte svaki svoj slobodni trenutak trčati svojem dečku, već odvojite i slobodne trenutke za druženje s prijateljicama. Vjerujte da im nedostajete. Samo zato što imate dečka, ne znači da biste trebali odbaciti svoje stare prijateljske odnose.

2. Nemojte zaboraviti svoje hobije

Iako može biti izrazito zabavno s dečkom pronalaziti nove zajedničke hobije i interese, nije zdravo odbaciti interese koji vas ispunjavaju, ako se npr. njemu to ne sviđa. Vašem dečku se ne mora sviđati vaš hobi ili tečaj koji pohađate, ali bi vas trebao ipak podržati da se nastavite baviti s time što volite.

3. Nemojte zaboraviti svoje ciljeve

Imajte svoje kratkoročne ili dugoročne ciljeve koji zapravo nemaju nikakve veze s vašim dečkom. To su oni ciljevi zbog kojih ne biste odustali ni zbog koga. Naravno da ćete se svom dečku htjeti prikazati kao najbolja verzija sebe. Ako nastavite raditi na ispunjenju vlastitih ciljeva, bit ćete zadovoljniji, samopouzdaniji i vaš će dečko također biti ponosan na vas.

4. Zapamtite da ne morate sve doživjeti u paru

Shvaćamo da ste zaljubljeni u svog dečka, ali nemojte odbiti otići u izlazak s prijateljicom ili odbiti mogućnost odlaska na neki izlet, ako on nije s vama. Jednostavno je nerealno da sve stvari u životu radite zajedno i dok čekate na njega, mogli biste propustiti mnogo toga. Nemojte odbijati mogućnosti da se upustite u neke nove avanture, na kraju krajeva – prepričat ćete mu kako je bilo.

5. Isključite se i s mobitela i provedite vrijeme odvojeno

Dok ne provodite vrijeme zajedno, neprestano se dopisujete ili čavrljate preko društvenih mreža ili aplikacija za dopisivanje. Kako biste zadržali osjećaj tko ste i što ste, trebate odvojiti vrijeme za svoje omiljene stvari, ali bez mobitela i bez dopisivanja s dečkom svakih par minuta.

6. Ne preskačite brigu o sebi

Lako je izostaviti osnovnu brigu o sebi u ranim fazama veze. Jeste li se npr. zatekli da stalno ostajete budni jer je vaš dečko npr. noćna ptica? Kad žrtvujemo svoje potrebe na početku veze, to može postati navika koje se teško riješiti. Zapitajte se koje su stvari koje vama trebaju? Nemojte zanemariti sebe, svoje zdravlje i dobrobit, zbog njega. Ako vam nešto ne odgovara i ne paše, morate to reći jasno i glasno odmah na početku. Samo zadovoljni i sretni vi ste ujedno i najljepši.

kako se ne izgubiti u vezi

Još vijesti