Cura i dečko

Kada se zaljubimo postanemo svi sretnija verzija sebe, uvijek smo nasmijani i čini nam se kao da je sve lijepo. To nije jedina promjena koja se dogodi na nama kada se zaljubimo, ima ih još nekoliko.

Ljubav nas može transformirati u novu osobu. To nije nešto što se samo tako kaže, već se stvarno i događa. Kada se zaljubiš, odjednom postaneš pozitivnija osoba, sve ti se čini puno bolje i nije tako grozno kako je bilo prije. I to je samo jedna od promjena na nama koja se dogodi kada se zaljubimo! Ljubav promijeni našu osobnost na nekoliko načina. Pogotovo ćeš te promjene uočiti kada se radi o novoj ljubavi kada su svi posebno entuzijastični i zaljubljeni preko glave.

1.Postaneš pozitivnija
Ljubav nas učini sretnijima, a samim time i pozitivnijima. Počneš se smješkati non stop bez razloga, samo zato jer si pomislila na dečka, i kada te god netko pita kako si, ne možeš im objasniti da si uvijek sretna i bolje nego ikad. U tijelu nam poraste količina dopamina, kojeg se naziva i hormonom sreće.

2.Čini ti se da si postala ovisna o toj osobi – i na neki način i jesi
Dok si bila solo nije ti bio problem provoditi vrijeme sama, ali sada kada se ne čuješ ili ne vidiš s dečkom malo dulje, osjećaš se nervozno i trebaš se vidjeti. Ljubav može imati utjecaj na nas kao ovisnost o bilo čemu drugome, samo ovdje postaneš ovisna o svojoj osobi. Znanstvenici su pronašli sličnosti u organizmu između zaljubljenosti i ovisnosti.

Zaljubljeni par Psihološke činjenice o ljubavi: 16 nevjerojatnih stvari koje ti se događaju kada si zaljubljena

3.Spremna si više riskirati nego prije
Kao da si postala hrabrija i spremna si napraviti neke prilično lude stvari za koje bi prije rekla „nema šanse“. Sada odjednom ima šanse i ne čini ti se to više toliko strašno. Zahvali se ljubavi!

4.Postaneš brižnija
Kada si zaljubljena u nekoga, stalo ti je do te osobe pa onda i ne čudi da želiš da se ta osoba osjeća sretno i sigurno s tobom. I odjednom, prije nego i shvatiš, ponašaš se puno brižnije nego prije. Ispituješ dečka stvari koje inače tebe ispituje tvoja mama.

5.Ne možeš se fokusirati na baš ništa
Sve pada u drugi plan kada se zaljubiš i misli su ti rezervirane samo za tu osobu. Ona ti je u glavi non stop i što god da kreneš raditi, teže ti je koncentrirati se i fokusirati nego prije. Samo misliš na njih i non stop drugima nešto pričaš o njima – jer je to jedino što ti je u glavi.

Slika nije pronađena Prezaljubljeni parovi i njihove iritantne navike – 15 najgorih stvari koje stalno rade i zbog kojih su nam naporni

6.Imaš više samopouzdanja
Ljubav će ti dati i više samopouzdanja. Kada si solo, a svi su oko tebe u vezi, može ti se činiti da si fejl i da te nitko ne želi jer nisi dovoljno zgodna ili dovoljno simpatična. Zato kada se zaljubiš, postaneš totalna suprotnost jer se osjećaš super zbog toga što znaš da te netko želi i da je netko lud za tobom.

7.Manje si pod stresom
Ljubav je dobra i za borbu protiv stresa. Zagrljaj voljene osobe može biti najbolja terapija na svijetu. A tek poljubac! Istraživanja su ovo stvarno i potvrdila. Oni koji su jako pod stresom, tjeskobni su i hvata ih blago depresivno stanje, ljubav im može pomoći da se počnu osjećati bolje.

8.Prestaneš toliko osuđivati druge
Tko ima vremena osuđivati druge kada imaš dečka o kojem razmišljaš 0/24. Ljubav nas stvarno može pretvoriti u bolju osobu!

9.Pametnija si
Kada ti tijelo proizvodi više dopamina, poboljšavaju ti se i kognitivne i motoričke sposobnosti.

ljubav zaljubljenost promjena veza Zaljubljeni par utječe na tebe

Još vijesti