Joey, Chandler i Ross

Možda imaš dečka i pomalo si ljubomorna ako svoje slobodno vrijeme provede sa svojim frendovima, umjesto sa tobom.

No, kao što ti imaš prijateljice i svoje žensko društvo, tako ne bi niti njemu trebala zamjerati njegovo društvo. Dapače, tvoj dečko treba svoje dečke, baš kao što ti trebaš svoje cure.

Ako se još uvijek ne slažeš, donosimo ti par dobrih razloga zbog kojih će ti biti jasnije zašto je za tvog dečka njegovo muško društvo itekako važno i zašto su i u njegovom životu potrebna prijateljstva.

1. Treba nekoga da mu čuva leđa

Svi mi imamo dobre i loše dane, a u onim lošima se prijatelji poznaju. Pravi se prijatelji međusobno razumiju i budu podrška jedno drugome. Možda se dečki vole praviti sami, neovisni i jačima nego što jesu, no svi mi u ovome svijetu trebamo oko sebe ljude od povjerenja – na koje možemo računati i koji mogu računati na nas kad zagusti.

2. Treba društvo gdje on može biti svoj

U muškim društvima rade sve ono što bi ih možda bilo bruka u miješanom društvu. Dakle, kad su skupa, dečki se vole natjecati u blesavim stvarima, poput glasnog podrigivanja, pljuvanja u dalj i slične radnje. To je nešto što u ženskom društvu neće raditi, zato jer bismo ih osudile zbog nekulturnog ponašanja. Dakle, dečkima treba nekad prostora i vremena da budu onakvi kakvi jesu.

3. Treba zajednicu u kojoj može slobodno dijeliti svoje osjećaje, bez pritiska

Njegova muška ekipa ga ne tjera da s njima podijeli svoje osjećaje. No, isto tako će ga saslušati ako ima kakav problem za podijeliti, i to bez pritiska i bez osude. Ako tvoj dečko to ne zatraži, neće biti sto savjeta što bi i kako bi trebao napraviti da riješi problem. Tu je samo prihvaćanje izrečenog i suosjećanje.

4. Treba svoju malu sigurnu zonu, u kojoj nema natjecanja

Žena je ženi često vuk i u ženskom društvu cure se često mogu natjecati među sobom. Dečki su puno opušteniji. Ok, mogu i oni malo biti ljubomorni na svog frenda, zato što ima npr super curu, zato što vozi ili će voziti dobar auto, ali čak i u tim ljubomorama, muškarci pokazuju jednostavnost. Ni jedan dečko se neće duriti zato što se njegov frend pojavio na nekom događanju zgodniji i elegantniji od njega i neće dramiti ako su iz ormara izvukli iste outfite.

5. Treba mu netko da ga motivira

To nikako nije natjecanje, ali ako vidi da njegov frend radi nešto dobro, poput redovitog bavljenja tjelovježbom, sportom ili se brine za zdrav način prehrane, dobit će i on poticaja da krene razmišljati i provoditi pozitivne promjene u životu. U normalnim muškim društvima dečki su jedni drugima motivacija.

6. Treba mu netko za ogovaranje

Cure prati glas da tračaju, no nisu niti dečki cijepljeni od toga. I dečki trebaju svoje društvo da bi prokomentirali sve i svašta. No, ono što se govori u muškom društvu, tamo i ostaje. Dečki naime neće izdati povjerenje svojih prijatelja pa prenositi dalje ono što su čuli i ono što im je povjereno. Jednostavno, sve ono što se dogodilo u Vegasu, ostaje u Vegasu.

7. Treba mu netko za povezivanje i razmjenu iskustava

Kao što smo mi zbunjene njima, tako su i oni zbunjeni sa nama. Ako ne mogu shvatiti neko žensko ponašanje, pitat će u svojoj maloj grupi za savjet. Je li ok da se cura tako ponaša prema njemu, kako se pomiriti s curom kad je zabrljao i slično. Dečki se među sobom mogu najbolje razumjeti.

zašto muškarci trebaju prijatelje zašto dečki trebaju prijatelje dobrobiti muškog prijateljstva za muškarca

Još vijesti