Slika nije pronađena

Crtići bi trebali biti veseli, šareni, zabavni i opuštajući, ali zbog nekih jednostavno nismo mogli spavati po noći dok smo bili mali. I nije tu stalo – Disney je kriv za to da niti dan danas ne možemo pogledati lane, a da se ne sjetimo Bambija koji je ostao bez mame.

Neki crtići jednostavno imaju opasne zlikovce koji su grozni sami po sebi, ali Disneyjevi su nas crtani filmovi plašili jer se igrali s našim emocijama ili pak stvarnim i zastrašujućim životnim situacijama. Podsjetit ćemo vas na crtiće koje ste gledali davno, ali ih sigurno niste zaboravili jer su pretužni da se zaborave.

1. The Lion King – scena u kojoj Scar ubija Mustafu ne zaboravlja se i to je jedna od scena na koju djeca najčešće plaću. I mi smo plakali – ne sramimo se priznati.


2. 101 Dalmatians – crtić je izašao davne 1996., ali Cruella de Vil lik je koji se na zaboravlja. Sama činjenica da se film radi o tome da ona želi oderati pse i od njih napraviti kaput je odurna, a mnogima je u sjećanju ostala urezana scena kad Zlica Od Opaka automobilom naganja kamion u kojem su psići. Strašno!


3. Ljepotica i zvijer – uskoro nam stiže animirani film, a do tada se prisjećamo strašnih scena iz crtića. Cura se zaljubi u zvijer, ali to nije najstrašniji dio – scena u kojoj bijesna rulja želi spaliti dvorac od zvijeri koja je u stvari dobra – to je horor!


4. Mala sirena – slatka Ariel mnogima je omiljeni lik, ali i to je jedan od crtanih od kojeg imamo traume. Najstrašniji lik je svakako Ursula, ali scena u kojoj joj Ariel preda dar govora mnogima se urezala u sjećanje.


5. Toy story – Serija filmova obilježila je živote mnogih od nas. Iako nije bilo nekog strašnog negativca, moramo priznati da nam se nikako nije svidio lik Sida Phillipsa koji trga igračke.


6. Bambi – ovaj crtić malo tko je pogledao bez suza i još je manji broj onih koji su ga pogledali dva puta! Jeste li ikad poslije pogledali lane? Kako je moguće ne sjetiti se malog Bambija koji je ostao bez mame jer su je ubili lovci? Pa užas!


7. Up – crtić koji bi trebao biti zabranjen za sve one slabih živaca. Odmah na početku kreću suze kada se dozna da Carlova žena ne može imati djecu i da je pobacila. Pa tko ne plaće na tu scenu?


8. Inside Out – emocije su zeznuta stvar, a još zeznutiji je crtić o emocijama. Iako je cijela tema pomalo tužna, najtužniji dio je kad umre omiljeni ružičasti slon Bing Bong.


Foto: Youtube

I.I.

Pročitajte još:

To sigurno niste znali: tajne koje vam je Disney prešutio

To smo čekali: stižu nam Disney emojiji

Totalni horor: prava istina iza omiljenih Disneyjevih bajki

traume ? disney

Još vijesti