Slika nije pronađena

Ako ste ljubitelj serija ova je godina svakako bila uspješna. Bilo je za svega ponešto – romantičari su pronašli svoje serije, ljubitelji strave i horora su uživali, a ljubitelji znanstvene fantastike itekako su došli na svoje.

Neobjašnjive situacije, možebitna budućnost i skriveni znakovi samo su neki od motiva koji se provlače kroz serije koje su zaludile publiku diljem svijeta. Brojali su se dani i sati do sljedećeg nastavka i grizli su se nokti na scenarije koji su osmišljeni da nas prikuju za trosjed.

Ovo je lista serija koje obožavaju ljubitelji znanstvene fantastike.

1. Stranger Things – radnja se odvija u 1983. godini, sve krene kada Will nestane, a u šumi je pronađen samo njegov bicikl. Za njime traga policija, samohrana majka i njegovi frendovi, a potraga je pokrenula niz neobjašnjivih i opasnih lanaca događanja.


2. Westworld – Westworld je zabavni park budućnosti u koji dolaze bogate mušterije i tamo mogu ostvarivati sve svoje želje – od ubijanja domaćina pa sve do potrage za blagom ili lovom na bjegunce. U Westworldu žive roboti, no sve se zakomplicira kad roboti krenu razmišljati o tome što im se događa.


3. The X Files – ako ipak volite old school stil onda je ova serija svakako za vas. Znanstvena fantastika u kojoj ima izvanzemaljaca i čudovišta, a prikazivala se od 1993. do 2002., a sada su tu i novi nastavci. Dosjei X: Obnovljeni serijal je u šest epizoda koje se svaka na svoj način nadovezuju na originalni serijal i čine njegov nastavak. U centru radnje su dva FBI agenta koji istražuju čudne pojave u koje su najčešće uključeni izvanzemaljci.4. Charmed
– ako voliš SF, a opet voliš i ljubavne zaplete onda je ovo serija za tebe. Čudovišta, tri sestre koje imaju nadnaravne moći i ljubavna priča koja sve povezuje.5. Twin Peaks
– ako volite čudne pojave i neobjašnjive situacije onda je i ovo nešto što bi vas moglo prikovati za ekran – srećom, ima samo dvije sezone.  Sve počinje istragom ubojstva u malom gradiću koje vodi FBI istražitelj Dale Cooper.6. Buffy The Vampire Slayer
– serija za kojom su svi bili ludi devedesetih, ali to je jedna od onih 'kultnih' serija koju se isplati pogledati. Buffy i njezini prijatelji žive u  Hellmouthu – područje koje je okruženo nadnaravnim pojavama. Opasna cura koja se bori protiv demona ukratko je opis ove serije.


Foto: Youtube

I.I.

Pročitajte još:

Serije koje moraš gledati sljedeće godine

Ljubav, dečki, veze: Serije koje rješavaju sve ljubavne probleme

Najbolji bendovi iz filmova i serija za koje smo uvijek željeli da postoje

Paranormalno serija sf znanstvena fantastika

Još vijesti