Slika nije pronađena

Svi imamo omiljenu seriju s čijim se likovima možemo poistovjetiti. Gledamo ih na ekranu dok plaču, dok su sretni, ali i kada su zaljubljeni ili u ljubavnim dilemama.

Postoje situacije koje su prikazane gotovo u svim serijama. Uvijek će se netko vjenčati, netko će se rastati, rodit će se dijete, netko će imati problema u školi, popularni klinci će vladati školom, a glavna junakinja je zaljubljena u svog najboljeg prijatelja.

Serije volimo i uvijek s uzbuđenjem iščekujemo sljedeću sezonu. One najdraže uče nas o prijateljstvu, o obiteljskim odnosima, ali i o ljubavi. U seriji ćeš zauvijek ostati s dečkom sretna, a on je godinama prije toga bio tvoj najbolji prijatelj.

Evo koje su nas ljubavne lekcije naučile serije:


#Nemoj varati dečka jer će se to uvijek nekako saznati

Ovu lekciju pronaći ćemo skoro u svim serijama. Sve prevare su se uvijek doznale. Ross iz Prijatelja je prevario Rachel, Don Draper iz Momci s Madisona bio je nevjeran isto kao i Nate iz Tračerice, Carrie iz Seksa i grada je bila nevjerna, a i Quinn iz Glee-a. Trebamo li više reći? Serije ti poručuju da će se prijevara uvijek saznati.


#Možda ćeš se zaljubiti u svog najboljeg prijatelja

Naravno, zašto ne bi bila zaljubljena u svog najboljeg prijatelja? To se uvijek dogodi u seriji pa zašto se ne bi dogodilo u stvarnom životu. To se nekada dogodi, a nekada i ne. Idealni primjeri za ovakvu situaciju su Rachel i Ross iz Prijatelja, Penny i Leonard iz Teorije velikog praska, Brittany i Santana iz Slatkih malih lažljivica ili bilo koji lik iz Tračerice.




#Štreber iz škole može biti puno bolji izbor za tebe od onog popularnog lika

Suprotnosti se uvijek privlače. O ovome ne trebamo pretjerano pričati nego samo reći Seth Cohen i Sumer iz serije O.C. A kad smo već kod suprotnosti prisjeti se samo Mitcha i Cama iz Moderne obitelji ili Alexa i Izzie iz Uvoda u anatomiju.


#Nemoj hodati sa svojim profesorom...nikada!

I ovako znamo da je to loša ideja koja može završiti samo katastrofalno. Kao i u svim serijama koje smo do sada gledali. Ako i dalje trebaš dokaz da je hodanje s profesorom loše pogledaj slučaj Arie i Ezre iz Slatkih malih lažljivica.



#Birati između dvojice braće uopće nije zabavno

Dva zgodna brata nadmeću se oko tebe. Zvuči odlično jel da? Duboko u sebi znaš i sama da nije tako. Brojne takve primjere vidimo u serijama. Najsvježiji primjer toga je serija Vampirski dnevnici i Elenino dvoumljenje.


#Ljubavni trokuti su nešto najgore što ti se može dogoditi

Kada pomislimo na ljubavni trokut često mislimo da nikada nećemo postati dio jednoga. Nažalost, to se zna dogoditi. Koliko su ljubavni trokuti neugodni i bolni govore i pojedine serije. Idealan primjer za to su Buffy-Spike-Angel iz Buffy ubojica vampira ili Rachel-Finn-Quinn iz Glee-a.



#Imati tajne dok si u vezi je loše

Sve tajne se skoro uvijek saznaju. Don Draper iz Momci s Madisona je vodio dvostruki život i upropastio vlastiti brak, ali i Walter White iz Breaking Bada. Dexter Morgan iz serije Dexter nije dobro završio zbog tajni- zbog njega je umrla njegova sestra, a djevojka mu se jedva spasila na kraju.





serije Ljubavni savjeti

Još vijesti