Slika nije pronađena

Tinejdžerske serije i filmovi nikada ne umiru jer uvijek dočekaju neku drugu generaciju. Kako se dobre serije ne bi zaboravile, one se prenose s odraslih na tinejdžere.

Ako je teen serija dobra tada nije važno je li radnja smještena  u devedesetima ili u 2015. Svaka serija za mlade obiluje dramom, ali i poukama te različitim savjetima.

Ljubavne zavrzlame, prijateljske drame, cirkus s roditeljima, škola- sve su to teme koje se obrađuju u gotovo svim serijama...ovisi samo iz kojeg ugla će te priče biti ispričane.

Kako bi mogla procijeniti koja serija odlično opisuje tvoj život trebaš znati što upisati na tražilicu. Evo koje teen serije moraš pogledati prije osamnaeste:

Daria

Ova serija zajedno s glavnim likom je odavno postala kultna te se ubraja u prave klasike. Iako je animirana, ova serija je ispunjena tinejdžerskom ljutnjom i humorom. Daria je prva serija koja je pokazala da je u redu biti usamljen, neshvaćen i čudan. To je serija koju će cijeniti svatko- i čudaci poput Darie i fancy cure poput Darijine sestre Quinn.


My Mad Fat Diary

Tko god je gledao ovu seriju reći će da je zakon. Radnja je smještena u 1996., a prikazuje pretilu tinejdžericu Rae koja je upravo izašla iz psihijatrijske bolnice. Nakon što je izašla, Rae se pokušava ponovno socijalizirati i zbližiti s prijateljima. Rae je opsjednuta glazbom, pomalo opičena i apsolutno presmiješna. Ako si u potrazi za serijom koja će ti pružiti drukčiju perspektivu bez fancy likova koje glume puno stariji glumci- My Mad Fat Diary je za tebe.


Freaks And Geeks

Ovo je odlična serija koja je nažalost trajala samo jednu sezonu. Serija prati glavni ženski lik Lindsey i njene prijatelje- frikove i njenog mlađeg brate i njegove prijatelje- geekove. Preko Freaks And Geeks su se probili brojni poznati glumci poput Jamesa Franca ili Jasona Segela. Nažalost, serija je ukinuta nakon 12 epizoda što potvrđuje onu `sve što je lijepo kratko traje`.


Degrassi

Degrassi nekada zna biti puna `otrcanih` fora i dijaloga, ali je definitivno nešto što svaki tinejdžer mora pogledati! Kada serija nije parada otrcanosti tada ima dobar pristup prema problemima mladih kao primjerice doživljavanje ženskog tijela, zlostavljanje od strane roditelja, seksualnost i druge. Osim toga, u toj seriji je glumio Drake dok nije postao poznat!Skins (Nabrijani)

Možemo reći da je ovo jedna od boljih tinejdžerskih serija ikad! Skins pokazuje britansku mladež baš onakvom kakva ona jest i obrađuje brojne probleme kroz različite priče i glavne likove. Neki će seriji zamjeriti pretjerano `forsiranje` droge, alkohola i ljubavnih trokuta, ali svemu tome zapravo postoji svrha. U ovoj seriji zbilja ima svašta- od prikaza rasne diskriminacije pa do spolne diskriminacije. Bitno je napomenuti je ovo serija sa smislom za humor te su se brojni mladi glumci kroz nju proslavili poput Nicholasa Houlta, Kaye Scoledario, Deva Patela i mnogih drugih.


Izvor: gurl.com

I.P.

Pročitajte još:

Čitateljice portala Teen385 upoznale glumce iz serije `Nemoj nikome reći`

Sjedni i gledaj: nove serije koje će obilježiti jesen

Ako već nisi, sada je vrijeme: serije o srednjoj školi koje moraš pogledati

teen serije tinejdžerske serije

Još vijesti