Slika nije pronađena

Ova jesen mogla bi biti vrlo zanimljiva; na HTV-u počinje emitiranje nove hrvatske serije o životu tinejdžerice Helene. 18.10. u 22:25 budite pred malim ekranima.

Helena je, kroz pretjerivanja u stilu sapunica, kroničar nove generacije i donosi nam teenagerske „drame“ kroz dvanaest epizoda serije 'Nemoj nikome reći'.

Helenu svakodnevica tinejdžerskog života nerijetko podsjeća na sapunice, gdje se nižu beskrajni podzapleti neograničenog trajanja. I ona sama morat će se potruditi kako se njezin život ne bi pretvorio u jednu od njih.


Osim suočavanja s novom gimnazijom i novim profesorima, jednom neplaniranom ljubavi i zaboravljenim prijateljstvom, Helena se suočava i s roditeljima, čiji se odnos gotovo sasvim narušio selidbom iz Našica u Zagreb. Silno želi studirati režiju te odluči snimiti VLOG za prijemni. Fascinirana je opusom Woodyja Allena, posebice s kultnim filmom „Annie Hall“ gdje Allen ruši “ četvrti zid, no njezina je velika nesreća što je odrasla na estetici domaćih i bjelosvjetskih sapunica i sličnih inačica koje se pokušavaju utrpati u koš „dramskih serija“.


Često ne znamo što je istina, da li Helena samo pretjeruje ili je zapravo naša stvarnost pretjerana. Gledatelju je ostavljena sloboda da sam odluči što je stvarno. Autentičnost je zasnovana na odnosima unutar razreda, obitelji, užeg i šireg kruga prijatelja te polarizacije koja se događa unutar zatvorenih cjelina kao što su škole, razredi i obitelji. „Urbani“ pečat daju britki, brzi i duhoviti dijalozi te moderna glazba koju teenageri slušaju u svojim izlascima, te vizualna rješenja nove generacije.


Hoćete li pratiti ovu seriju?

serija tinejdžeri htv

Još vijesti