Slika nije pronađena

Filmovi strave nekima lede krv u žilama dok u drugima izazivaju samo adrenalin koji im je motiv za gledanje tog žanra. Za one koji se ne mogu odvojiti od hororaca postoje serije koje svakom epizodom pružaju sve više užasa i tako privlače više gledatelja.

Osim u knjigama i u filmovima, horori se kriju i u serijama. Kada razmišljamo o tome i o strašnim scenama uglavnom se svi sjete Živih mrtvaca ili Američke horor priče, ali postoje brojni tv uradci koji su toliko strašni da ih nekada ne možemo ni gledati.

Ako si i ti među obožavateljima horora, ovih 8 serija ćete totalno oduševiti:

Outcast

Ova američka horor serija će osvojiti sve one koji vole teme istjerivanja demona iz čovjeka što znači da će fanovi Egzorcista uživati u Outcastu. Serija je snimljena prema istoimenom stripu, a prva sezona je izašla ove godine. Priča prati mladića Kyleja koji traži odgovore na to zašto cijeli život ima problema s nekim natprirodnim stvarima poput opsjednuća demonom i slične stvari.


Hannibal

Sjećate se horora o Hannibalu Lecteru, Kad jaganjci utihnu i Hannibal? Ako je odgovor `da`, stižu dobre vijesti: ovo je upravo serija o psihijatru koji skriva groznu tajnu. Njegova tajna leži u tome što on jede ljude, a ovo je više od horora jer obiluje prekrasnim scenama koje su pune estetike, a dijalozi su uvijek duboki i s dozom humora. U filmovima je dr. Lectera glumio stariji glumac Anthony Hopkins, a ovdje ga tumači Mads Mikkelsen koji je osvojio srca i publike i kritike. Osim toga, kada zaboravite da dr. Lecter ustvari priprema ljudsko meso, cijela serija izgleda poput Masterchefa.


Lovci na natprirodno

Radnja ove serije prikazuje dva brata, Deana i Sama koji su doslovno lovci na natprirodno. Demoni, anđeli i svi drugi dobri i loši likovi njima nisu strani te su na svojim avanturama prošli sve i svašta. Tvorac ove serije, Eric Kripke, kaže da je došao na ideju za seriju jer je od djetinjstva bio fasciniran mitovima i urbanim legendama koje su drugima ledile krv u žilama.


Penny Dreadful

Naziv serije se odnosi na britanske publikacije koje su izlazile u 19.stoljeću, a imale su jezive i senzacionalne priče u sebi. Penny Dreadful pokazuje puno likova iz literature spomenutog vremena poput Doriana Grayja, Abrahama Van Helsinga, Dracule, Victora Frankensteina i drugih. Možemo slobodno reći da će ovu seriju voljeti svi koji vole likove iz klasičnih i prvi horora koji su nastali – od vampira pa do lovaca na njih.Scream Queens

Tinejdžerska horor serija u kojoj je glumila i Ariana Grande osvojila je svijet mladih, a neki od njih i dalje tvrde da je totalno podcijenjena. Druga sezona serije izlazi na jesen, a jedan od glavnih glumaca bit će i Taylor Lautner. Prva sezona odvila se na izmišljenom sveučilištu Wallace, a jedno sestrinstvo, Kappa Kappa Tau napao je serijski ubojica. Ubojica je maskiran u maskotu crvenog vraga naziva Red Devil što daje još veću misteriju seriji i povećava stravu.


Motel Bates

Ova serija prikazuje majku i sina tinejdžera koji se sele u drugi grad kako bi započeli novi život. Majka planira za početi vlastiti posao, ali počinje se događati dosta tajanstvenih događaja. Osim toga, tu su i čudni postupci sina Normana koji su ujedno i grozni. Što se ustvari događa? Uđite u motel Bates i saznajte.


Dexter

Neki će reći da je kraj ove serije poprilično besmislen i mnogi su se pitali je li Dexter možda promijenio scenarista, ali bez obzira na kraj, ostatak serije je uistinu strašan i vrlo uspješno realiziran. Radnja prati forenzičara Dextera koji je ujedno i serijski ubojica, ali od njegove ruke stradaju samo negativci – silovatelji, druge ubojice, sadisti i drugi.Stranger Things

Najveće oduševljenje kod ljubitelja serija općenito je izazvala serije Stranger Things. Ona ima za svakoga po nešto – i za odrasle i za tinejdžere, ali i za djecu. Radnja pokazuje grupu dječaka čiji prijatelj nestane kada se vraćao kući s druženja. Nitko ga ne može pronaći, a da je živ jedino vjeruje njegova mama. Nakon nekog vremena počnu se događati skroz čudne stvari te se pojavljuje djevojčica Eleven koja ne govori puno, ali ima telekinetičke moći. Serija je skroz u štihu 80-ih i 90-ih, a gledat ćete ju grizući nokte.serije horor serije Strava I Užas horori

Još vijesti