Slika nije pronađena

Bez obzira radi li se o pravima žena, jednakosti, pomaganju siromašnima ili promicanju tolerancije, slavne cure uspijevaju u svojim naumima kako bi ukazale što je zaista važno.

Trenutno je najzapaženija celebrity cura koja ne odustaje od svoje borbe Lady Gaga. Ona želi osvijestiti ljude, a osobito žene da se seksualni napadi događaju stalno te da se one kao žrtve ne trebaju sramiti nego skupiti snage i boriti se.

No, poznata pjevačica nije jedina. Neke slavne cure baš su i poznate po svom aktivizmu i promicanju onoga što je važno te su zato zaslužile veliki naklon.

Trebamo biti zahvalne jer ovo su slavne cure bore za naša prava:

Angelina Jolie

Postavlja se pitanje što poznata glumica još nije napravila kada se radi o humanitarnom radu. Pomaganje drugima postalo je Angelinina strast, a još prije 16 godina postala je komisionar SAD-a za izbjeglice. Zbog toga je posjetila bezbroj zemalja pomažući izbjeglicama kako bi izgradili dom te bili na sigurnom. Osim toga nedavno je svoje prijedloge iznijela američkom Kongresu u ime UN-a.


Jennifer Lopez

J.Lo i njezine sestre osnovale su Lopez Family Fundation kako bi svaka majka i dijete imali dobru zdravstvenu i drugu zaštitu. Isto tako, njihova udruga promiče zdrav život, pogotovo za ljude iz Bronxa gdje je Jennifer odrasla. Zbog svog humanitarnog rada UN ju je proglasio globalnim zastupnikom za žene i djevojke 2015.


Miley Cyrus

Pjevačičin fond Happy Hippie Foundation se bori protiv nepravde s kojom se susreću mladi beskućnici, mladi homoseksualci i sve druge ugrožene skupine. Miley je svoju slavu iskoristila kako bi promicala prava obespravljenih mladih ljudi, a čak je 2014. na dodjelu glazbenih nagrada došla u pratnji s beskućnikom. Isto tako često je održavala humanitarne koncerte tim povodom, a često joj je pomagala i kolegica Ariana Grande.


Kim Kardashian

Nije istina da se Kim samo fotka gola jer ona i pomaže drugim ljudima. Njena omiljena humanitarna akcija je Dress for Success. Ta akcija omogućava mladim ženama da u prikladnoj odjeći dođu na razgovor za posao i da im potrebne vještine kako bi uspjele u profesionalnom svijetu.


Lady Gaga

Poznatu pjevačicu smo već spomenuli, ali stvar je u tome što se ona bori za više stvari. Gaga i njena mama osnovale su fond Born This Way 2012. kako bi pomogle i ohrabrile mlade ljude za budući život. Isto tako, pjevačica je bila zaštitno lice MAC-a za kampanju koja je podupirala oboljele od HIV-a. Uz to, na ovogodišnjim Oscarima izvela je nezaboravan nastup u spomen žrtvama seksualnog zlostavljanja te dovela 50 žrtava sa sobom na pozornicu.


Beyonce

Queen B i njen muž Jay Z su nedavno donirali veliku količinu novca za pritvorene prosvjednike iz Baltimorea koji se bore za prava Afroamerikanaca u Americi. Par je obišao obitelji žrtava koje su ubijene zbog rasizma (uglavnom od strane policajaca) te neko vrijeme proveli s njima. Beyonce i Jay Z donirali su milijun i pol dolara.Emma Watson

Čim je napustila ulogu Hermione, Emma se počela baviti jako bitnim stvarima. Poznata je kao aktivistica za ženska prava te promiče feminizam. Postala je ambasadorica za United Nations Women Goodwill, a njen angažman u kampanji #HeforShe je bio veliki uspjeh.Taylor Swift

Jedna od omiljenih stvari za Tay je iznenaditi obožavatelje, a kada se radi o fanovima kojima treba platiti liječenje ili im kako drugo pomoći pjevačica uopće ne oklijeva. Njena obožavateljica Naomi ima 11 godina i nije mogla ići na Taylorin koncert, a nakon toga je pjevačica donirala 50 tisuća dolara za djevojčičino liječenje i poslala joj slatku poruku. Osim toga novac je donirala i jednoj školi u New Yorku.Izvor: teenvogue.com

Foto: gettyimages.com

I.P.

Pročitajte još:

Snažne žene s tv ekrana: cool ženski likovi iz serija koji nas mogu puno naučiti

Utjecajne i važne: s kojom slavnom ženom dijeliš horoskopski znak?

Dvoboj: Jesu li cure i dečki ravnopravni?

slavne cure promiču važne stvari važne stvari

Još vijesti