Slika nije pronađena

Pjesme volimo, s njima se poistovjećujemo, one nas pokreću, pomažu nam kad smo depresivni, ali i šalju određene poruke. Gotovo svaka pjesma ima poruku, a tu poruku možemo shvatiti kao `savjet`.

Savjete nam ne dijele samo roditelji i prijatelji nego i pojedini izvođači kroz svoje pjesme. Mnoge pjesme nas čine sretnima, možemo ih uvijek iznova slušati i poruke pjesama su snažne i probitačne.

Ali, postoje pjesme koje su nam dale totalno pogrešne životne savjete, a da to možda nismo ni zamijetili:

Shaggy: It wasn`t me

Repera Shaggyja treba definitivno izbjegavati kada se radi o savjetima. Pjesma It wasn`t me (Nisam ja) puna je loših životnih savjeta. U pjesmi engleski pjevač Rikrok pita Shaggyja što učiniti nakon što ga je cura uhvatila u prevari, a Shaggy mu savjetuje da kaže da to nije bio on (it wasn`t me). Iako je očigledno da je cura vidjela dečka kako ju vara, Shaggy i dalje ostaje pri savjetu da dečko kaže kako to ipak nije bio on. Izgleda da Shaggy ne bi trebao davati ljubavne savjete jer su zbilja loši.
Avril Lavigne: I`m with you

U pjesmi koja je trebala biti balada, Avril daje neke vrlo loše savjete svim curama koje slušaju. Stihovi koji najviše otkrivaju loše savjete iz ove pjesme su: `Zar me nećeš primiti za ruku? Odvedi me na novo mjesto. Ne znam tko si, ali s tobom sam...`. Avril u ovoj pjesmi otvoreno savjetuje curama da odu sa strancem kojeg su upoznale dvije minute ranije. Takva situacija sigurno ne bi završila romantično kao u pjesmi.Arctic Monkeys: Don't Sit Down ('Cause I Moved Your Chair)

Alex Turner, pjevač iz grupe Arctic Monkeys ovom pjesmom želi te savjetovati da ne sjedaš na stolicu jer ju je on izmaknuo. Problem je to što je  sjedanje  dok je stolica izmaknuta u pjesmi prikazano kao najveći problem ikada i svi drugi problemi kraj toga izgledaju kao mačji kašalj. Pjesma kaže da se možeš izvući iz svake situacije, samo ne sjedaj na izmaknutu stolicu. Stihovi kažu: `Trči sa škarama, zagrizi munju, pleši makarenu u vražjoj jazbini.` (ali ni za živu glavu ne sjedaj na izmaknutu stolicu). Loš savjet.Eminem: Guilty Conscience

U pjesmi Guilty Consience, Eminem priča priču o nekoliko ljudi koji vode unutarnju bitku sa sobom i moraju odlučiti hoće li poslušati Eminema koji predstavlja vraga ili Dr. Dre-a koji je anđeo.

Dok reper Dr. Dre pokušava vratiti te ljude na pravi put, Eminem ima nekoliko prilično loših savjeta. Eminem predlaže ubijanje ljudi, drogiranje i silovanje maloljetnih cura, ubadanje nožem vlastite djevojke i slično.  Nažalost, pjesma završava time da se i Dre pridružuje strani zla s priznanjem da je ubojstvo odlična ideja. Upravo zbog ovog Eminem nije dobar savjetnik!
Steppenwolf: Born To Be Wild

Cijela pjesma govori o životu na rubu tj. o opasnom životu. `Tražimo avanturu u svemu što nam se nađe na putu` su stihovi koji govore o nekome tko ne traži avanturu nego nevolju. Ovaj tip vjerojatno odlazi u bajkerske klubove u kojima bajkere naziva `tetkama` i spreman je dobiti batine. Osim toga, pjesma postaje sve opasnija: `Pucam iz svih pištolja odjednom, a onda se raspršim u svemir.`- savjet da sami sebi pucamo u glavu. Loš i morbidan savjet, zar ne?Afroman: Because I Got High

Pjesma Because I Got High (Zato što sam se napušio) iz 2001.daje zapravo dobre savjete o tome što će ti se sve loše dogoditi ako se napušiš. Ako se napušiš nećeš proći ispit, ako se napušiš bit ćeš vrlo lijen i nećeš pospremati sobu, sve ćeš zaboraviti i dr. Zapravo pjesma govori o tome kako si je Afroman zeznuo život jer se napušio. Ali nedavno je izašla ista pjesma samo kao Because I Got High (Positive Remix). U ovoj pjesmi pak Afroman govori kako je baš dobro za nas ako se napušimo. Čini se da će klinci biti zbunjeni koji su ga 2001. poslušali i nisu se napušili.
pjesme loši savjeti

Još vijesti