Slika nije pronađena

Mlada pjevačica Nika Turković ima super iznenađenje za tebe - 7. rujna održat će koncert u Zagrebu, a ulaz je besplatan. Dogovori se s frendicama i super provod je zajamčen!

Nika Turković (umjetničkog imena:  Nika Syva), pobjednica hrvatskog natjecanja za Dječju Euroviziju 2004. godine, te diplomirana autorica (songwritter) pop glazbe, dolazi u Zagreb kako bi održala svoj prvi koncert nakon diplome, u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, 7. rujna. Nastupit će u pratnji benda i prirediti autorski koncert uz nekoliko gostiju, te uz vlastite skladbe i nekoliko obrada popularnih pjesama.

Nikina glazbena karijera započela je vrlo rano. Sa 6 godina nastupala je u Turbo limach showu, a sa 9 godina pobijedila na hrvatskom natjecanju za Dječju euroviziju te je predstavljala Hrvatsku na JESC-u u Lillehameru (Norveška) gdje je kao najmlađa sudionica osvojila treće mjesto . Nakon toga, 2006. godine  izdala je za Hit records svoj prvi autorski album na kojem su gostovali Tony Cetinski I Oliver Dragojević.

U razdbolju od 2006.-2009. nastupala je na brojnim koncertima u zemlji i inozemstvu od svjetski poznatog repera Emanuella Jala, te na otvaranju svjetske konferencije lidera u Tallbergu u Švedskoj, uz veliku divu Barbaru Hendricks.

Nakon toga, Nika se odlučila posvetiti školi i studiju, te je upravo zato  2013. godine otišla u London na studij songwrittinga na Institute of Contemporary Music Performance. Tamo je pisala i nastupala u brojnim klubovima, surađivala s raznim glazbenicima, te je sa stečenim akademskim znanjem i iskustvom u glazbenoj industriji odlučila zaokružiti svoj rad koncertom za obitelj, prijatelje i sve koji njen rad pomno prate posljednjih nekoliko godina.

Na koncertu 7.rujna, Nika će izvoditi svoje autorske stvari, uz nekoliko obrada pop pjesama današnjice. Kao gosti, na koncertu će također nastupiti i Nikina kolegica i prijateljica, mlada kantautorica Dina Rizvić, te mladi glazbenik Lovro Mirth.

koncert Nika Turković

Još vijesti