Slika nije pronađena

Teen filmovi su obično oni čija se radnja odvija u školi, uvijek je tu jedan popularan dečko i cura koja je sasvim obična i oni se zaljube. Ili netko ima neku veliku strast u životu, ali nije siguran u sebe i onda na kraju filma bude najbolji u tome.

Takvi filmovi snimali su se i prije, snimaju se i danas samo se s vremenom nekoliko stvari promijenilo. Danas se više pazi na to da se nekoga ne uvrijedi, da sve bude politički korektno i da se ne ismijavaju previše stereotipi.

Varsity Blues - Billy Bob jedan je od likova koji nikako da nađe curu jer je debeo. Da se danas snimi takav film organizirali bi se prosvjedi.


Can't Hardly Wait – film je prepun gay šala koje danas totalno ne bi prošle. Osim toga, dečko nikad nije pričao s curom i ona ne zna da on postoji, a očekuje da će spavati s njim na tulumu za zadnji dan škole. Zbilja?


Heathers – ako zbog ničeg drugog, film danas ne bi bio primjeren zbog neugodnih komentara na poremećaje u prehrani. Danas se puno pažnje posvećuje tome, a u filmu se s time sprda.


Američka pita – iako smo ga svi gledali danas bi možda ekipa bila ljuta jer dečki koriste kameru za špijuniranje strane učenice Nadie. Jasno je svima da bi film bio nazvan rasističkim. Druga stvar – Stiflerova mama koja se pali na učenika. Mnoge bi ovo zasmetalo, sigurni smo.


She's The Man
– film o curi koja se oblači kao dečko da može pokazati svoje znanje u nogometu. Danas se puno više priča o transrodnim i LGBTQIA osobama koji bi se mogli osjećati uvrijeđenima zbog nekih scena.Naravno da i danas ima glupih i besmislenih filmova, ali društvo je općenito jako osjetljivo na sve i svašta. Osim toga, ekipa digne frku na društvenim mrežama odmah pa filmska industrija možda pazi malo više nego prije.

Foto: YouTube

I.I.

Pročitajte još:

Ponekad i to treba – filmovi zbog kojih uvijek plačemo, ali ih obožavamo

Filmovi koje ćemo ići gledati u kino – jesen dobro nam došla!

Ono kad se samo želiš zabaviti i opustiti – filmovi zbog kojih ćeš zaboraviti na sve

Filmovi teen film

Još vijesti