Slika nije pronađena

Simpatični su, zabavni, a filmovi i serije prikazali su ih kao dobrice, no jesu li to stvarno? Analiziraj malo njihovo ponašanje i postat će ti jasno da ovi likovi zapravo nisu dobri i dragi, već su toksični i izuzetno sebični.

Što ćemo misliti o nekom liku iz serije ili filma ovisi o tome kako su ga scenaristi odlučili prikazati. Kakve god imao osobine taj lik, ako ga prikažu kao simpatičnog i naizgled dragog, to će i gledatelji početi misliti. Međutim, ako malo pogledaš osobine i ponašanje prema drugima nekih od omiljenih likova iz filmova i serija, iznenadit ćeš se koliko zapravo nisu dobrice, već su toksični i sebični ljudi kakve bi inače mrzili. Neki od ovih likova sve su nas uspjeli zavarati i mislimo da su dobrice iako to nisu. Pogledaj o kojih se 11 radi i jesu li i tebe smotali svojim šarmom.

1.Kate Austen (Izgubljeni)


Svi koji su gledali ovu seriju sigurno su dobro upoznati s jednim od glavnih likova – Kate Austen. U početku je bilo vrlo lako simpatizirati ovog lika, ali kako idu epizode, sve je manje i manje draga. Uvijek je svojim radnjama pokazivala kako zapravo misli da je bolja od svih drugih. Ona je zapravo sebična i arogantna i onaj tip osobe koji nikada ne preuzima odgovornost kada nešto zezne. Ne baš najbolje osobine.

2.Albus Dumbledore (Harry Potter)


Što Dumbledore radi na ovoj listi? Zar nije on dobar? I mi smo to mislili, dok nismo malo bolje proučili stvari koje je radio i skroz se slažemo s njegovim prisustvom u ovoj ekipi. Filmovi ga prikazuju kao velikog čarobnjaka i odličnog mentora, ali isto tako, kroz filmove možeš vidjeti da je koristio Harryja kao svog malog pijuna. Primjerice, kada je Dumbledore shvatio da je jedini način da se unište svi horcruxi tako da se uništi i Harry, dao je jasno do znanja da je svejedno spreman napraviti sve da dođe do svog krajnjeg cilja, znači li to da bi bio spreman i ubiti Harryja? Odgovor bi nažalost bio - da.

3.Ally Hamilton (Bilježnica)


'Bilježnica' je sasvim sigurno jedan od najljepših ljubavnih filmova svih vremena, ali odnos, tj. veza između glavnih likova je prilično toksična, dobrim dijelom zbog Allynog ponašanja. Ona zapravo ima ružnu osobnost. Pogledaj samo malo pozornije njena ponašanja. Često je djetinjasta i hirovita kao da ima 7 godina i nijedne odgovornosti na svijetu niti brige za tuđe osjećaje. Uostalom, prevarila je svog muža s kojim je očigledno sretna, s likom kojeg nije vidjela godinama. Kako je to dobra osoba? Opravdanje za prijevaru u vezi ne postoji, sorry Ally.

4.Sheldon Cooper (Teorija velikog praska)


Još jedno neočekivano ime na ovoj listi. Sheldon ima hrpu fanova i serija ne bi bila ista bez njega, tu se slažemo svi. Ima to nešto zbog čega ga svi vole i zbog čega je toliko odličan u seriji, ali njegova osobnost i ponašanje prema drugima je upitno. Zamisli imati takvog prijatelja. Sheldon je sebičan do bola i jako nepristojan – i to prema ljudima koji bi mu trebali biti bliski prijatelji. Toliko je puta rasplakao Amy i povrijedio druge, bez da je to uopće i doživio.

5.Robin Scherbatsky (Kako sam upoznao vašu majku)


Robin se nikako nije htjela udati ili imati djecu u životu, a znala je od početka da je to Tedov san koji mu je važan i od kojeg neće odustati. Pa ipak, odlučila ga je zavlačiti cijelo vrijeme iako je očigledno znala da njihova veza ne ide nigdje. I onda, kao šlag na kraju, spetljala se i završila u vezi s jednim od Tedovih najboljih prijatelja – Barneyjem, što je bilo itekako bolno za Teda. I ni to nije bilo dosta. Prije toga, izmanipulirala je Barneya da prekine sa svojom tadašnjom curom Norom jer je shvatila da ona ima osjećaje za njega. Koliko sebično!

6.Jerry (Tom i Jerry)Kada smo bili mali i gledali crtić 'Tom & Jerry' mislili smo kako je Jerry pametan i zabavan, kao i da je Tom negativac. Ali sada kada smo odrasli, gledamo Jerryja drugim očima. Što je Jerry zapravo cijelo vrijeme radio? Zagorčavao život Tomu i činio mu život nesnosnim, bez razloga. Tipična epizoda crtića ide ovako: Tom uživa u životu sa svojim vlasnikom i onda se Jerry pojavi i ukrade neku hranu. Vlasnik kaže Tomu da će ga izbaciti iz kuće ako ne uhvati miša i Tom onda uvijek upadne u nevolju, Jerryjevom krivicom. Tko je tu onda stvarno bad guy? Ne bismo više rekli da je to Tom.

7.Jack Shepard (Izgubljeni)


Još jedan lik iz serije 'Izgubljeni' našao se na ovoj listi. Na prvi pogled, Jack se čini kao jedan od najpozitivnijih i najboljih likova u seriji, ali je li to stvarno? Konstantno se stavlja u opasne situacije samo kako bi pokazao drugima da je neustrašiv i da bi ispao heroj. Kada razmisliš da je on bio jedini doktor na otoku i da je zbog toga bio izuzetno važan u ovoj maloj zajednici, ispada da je zapravo tašt i sebičan.

8.Cristina Yang (Uvod u anatomiju)


Cristina nas je brzo osvojila svojom dosjetljivošću, energijom i ambicioznošću. Međutim, na drugi pogled, ovo je jedan jako dosadan lik koji se tijekom cijele serije gotovo uopće nije razvio. Karijera i napredak su joj ostali jednako važni kao od samog početka. Što samo po sebi ne govori da ovaj lik nije dobar, ali zbog te svoje ambicije ispada često jako umišljena i puna sebe, kao i hvalisava. Stalno je imala potrebu drugima nabijati na nos da je ona jako dobar doktor.

9.J.D. (Scrubs)


Iako je J.D. zabavan i šarmantan lik, gledano kao osobu, njegov lika ima tooooliko mana. Poludi svaki put kada ne uspije u nečemu što si je zamislio, a i koliko je puta doveo u opasnost druge jer je napravio nešto totalno nepromišljeno? Da ne spominjemo ljubljenje djevojke svog best frenda.

10.Rose (Titanik)


Još jedan legendarni film i ljubavna priča koja će svakoga rasplakati. Uz ljubavnu dramu koja se odvija između glavnih likova, skroz ignoriramo Rosine moralno upite postupke. U početku filma ona je jako arogantna osoba, umišljena i totalno misli kako je bolja od drugih. Kasnije je prevarila svog zaručnika – opet, nijedan razlog ne opravdava varanje. Uz to, ono što joj najviše svi zamjeraju, nije ni uzela u obzir, tj. nije joj ni palo na pamet da Jacku predloži da se pokuša popeti na vrata na kojima je ona plutala nakon potonuća broda.

11.Barney Stinson (Kako sam upoznao vašu majku)


Barney je jedan od najzanimljivijih likova u ovoj seriji, jako je karizmatičan i teško ga je ne voljeti. Zato što nam je toliko super, totalno ignoriramo njegovu osobnost, koja nije ni malo lijepa. Barney je lažljivac i sebičan. U najvećem broju situacija, mislit će samo i isključivo na sebe. Da ne spominjemo i da je varalica.


M.T.

Pogledajte još:

Za sve ljubitelje paranormalnih ljubavnih priča – lista filmova koje će fanovi 'Sumraka' obožavati

Nisu bili oduševljeni ovim ulogama: 11 celebova koji su potajno MRZILI likove koje su glumili

Trenutno najpopularnije serije: Ovo je naših 9 favorita koji su izašli nedavno, a koje moraš pogledati

osobine likov Filmovi sebični dobri prikazuju se kao dobri serije toksični karakter

Još vijesti