Slika nije pronađena

Činjenica da su neki horori rađeni prema istinitim pričama još je strašnija od svih onih krvavih, mračnih i jezivih scena.

U kojem filmu se pojavljuju pravi ljudski kosturi? Koji slavni redatelj nije mogao snimati noću? Koji glumac se toliko prestrašio tijekom snimanja filma da je zaboravio tekst?

Ako mislite da znate sve o vašim omiljenim hororcima, zapitajte se još jednom.

#Paranormalno

Poznati redatelj Steven Spielberg na filmu je mogao raditi samo danju, a čim bi se počela bližiti večer, odlazio bi iz studija. Možemo li ga kriviti kada znamo da je film navodno snimljen prema istinitim događajima?


#Krug

Znate li da možete pogledati cijelu ukletu snimku iz ovog filma? Ako usporite filmić koji se nalazi na početku i na kraju filma, možete vidjeti kompletni snimak – no usuđujete li se? A što ako zazvoni telefon?


#Egzorcist

Jedan od najstrašnijih horora 'Egzorcist' obilježila je scena u kojoj glumica Linda Blair vrišti niz psovki i uvreda. Koliko je dobro odglumila svjedoči činjenica da je njen kolega Max Von Sydow zaboravio svoj tekst vidjevši ju.


#Isijavanje

Shelley Duvell, glumicu koja je igrala ulogu supruge poludjelog pisca, toliko je vremena provela plačući i vrišteći da je uz sebe uvijek morala imati bocu vode jer se osoblje brinulo da bi mogla dehidrirati.


#Teksaški masakr motornom pilom

Kao da cijela radnja ovog filma nije dovoljno strašna nego su još prilikom snimanja filma upotrijebiti pravi ljudski kostur koji je navodno nabavljen u Indiji.


#Drakula

Gary Oldman nije bio dovoljno zadovoljan scenom gdje se čovjek pretvara u šišmiša stoga je kolegama nešto šapnuo u uho. Njihovi izrazi lica bili su prestravljeni i scenu su odigrali vrhunski, ali nikada se nije saznalo što im je šapnuo.#Hostel

Ovaj film se snimao u napuštenoj psihijatrijskoj bolnici u Pragu čiji su pacijenti najčešće bili nasilni kriminalci. Redatelj Eli Roth morao je kružiti okolo i ekipi puštati ugodnu glazbu kako bi se malo opustili.#Intervju s vampirom

Glumci koji su igrali uloge vampira morali su visiti naopačke prije šminkanja kako bi make-up majstorice mogle uočiti njihove vene i dobro ih našminkati. Ako to nije predanost poslu, ne znamo što je.Foto/Izvor: Metro.co.uk
I.N.

Pročitajte još:

Možda je bolje da ih nikada ne pogledate: filmovi koji su ubili svoje gledatelje

Strašni povratak u školske klupe: najpoznatije uklete škole!

'Đavolja beba' na ulicama New Yorka – pogledajte reakcije prolaznika

horori tajne