Slika nije pronađena
Tinejdžerski filmovi super nas zabavljaju, ali se vrlo često i mi možemo pronaći u njima. Za tebe smo izdvojili top 10 filmova koji najbolje pokazuju kako je to biti tinejdžer.

1. Opasne djevojke (Mean Girls)
Ovaj film opisuje gotovo svakodnevnu situaciju u ženskom društvu, a sigurno si se i ti barem jednom u svom razredu ili školi osjećala kao autsajder. Film je snimljen 2004. godine, a u glavnoj je ulozi Lindsay Lohan koja dolazi u novu školu i odmah se nađe na meti 'zločestih' cura iz škole.


2. 10 razloga zašto te mrzim (10 Things I Hate About You)
Film iz 1999. godine koji opisuje dogodovštine i ljubavne probleme dvije totalno različite sestre. Ako ti se barem jednom svidio dečko koji te dotad ozbiljno nervirao, ovo je pravi film o tebi i tvom životu. U slučaju da ga dosad nisi pogledala, obavezno to napravi.


3. Čarobne hlače (The Sisterhood of the Traveling Pants)
Film o pravom prijateljstvu i ljetu kada su se četiri prijateljice razdvojile te otišle svaka na svoju stranu. Zahvaljujući 'čarobnim hlačama' one ostaju u kontaktu. Ovaj američki film snimljen je 2005. godine, a obavezno ga moraš pogledati zajedno s najboljim frendicama.


4. Princezini dnevnici (The Princess Diaries)
Iako rijetko kad kod nas cura saznajte da je princeza, često se dogodi da se 'ružno pače' pretvori u bijelog labuda i zablista. Ovo je film iz 2001. godine koji pokazuje koliko je teško biti 'obična cura', a snimljen je u dva nastavka: 'Odjednom princeza' i 'Kraljevske zaruke'.

via GIPHY5. Superloš (Superbad)
Američka komedija iz 2007. godine u kojoj glavnu ulogu imaju dvojica maturanata i također najbolja prijatelja koji će se uskoro odvojiti zbog odlaska na faks. Zato odluče prirediti nezaboravni provod na partiju gdje se nadaju da će izgubiti nevinost.

via GIPHY6. Briljantin (Grease)
Ovaj američki film zapravo je mjuzikl iz davne 1978. godine. Film govori o zaljubljenim tinejdžerima koji provedu ludo ljeto zajedno, a kasnije se sretnu u školi.

via GIPHY7. Američka pita (American Pie)
Slično kao i u Superbadu, tako i u Američkoj piti glavni likovi sklope pakt u kojem je dogovoreno da će svaki od njih izgubiti nevinost prije odlaska na faks. Američka pita snimljena je u nekoliko nastavaka, a posljednji je izašao 2012.

via GIPHY8. Buntovnik bez razloga (Rebel Without a Cause)
Američka drama iz 1955. godine, ujedno i najstariji film koji smo uvrstili na ovaj naš popis. Radnja filma vrti se oko tinejdžera koji se nikako ne mogu prilagoditi društvenim normama.

via GIPHY9. Prljavi ples (Dirty Dancing)
Ovaj si film sigurno pogledala barem 10 puta. Glazbeni film iz 1987. godine koji govori o tinejdžerici zaljubljenoj u svog plesnog instruktora.

via GIPHY10. Imam dvije mame i dva tate
I za kraj moramo spomenuti barem jedan domaći film koji si sigurno pogledala. Ako slučajno nisi, sad je pravo vrijeme za to. Ovaj hrvatski dugometražni film snimljen je 1968. godine, a opisuje život dječaka koji je dijete rastavljenih roditelja i doslovno ima 'dvije mame i dva tate'.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Novi horor uskoro u kinima – nastavak filma 'Prizivanje zla' je na top listi najstrašnijih filmova

Film godine ujedno je i najstrašniji nakon 'Egzorcista' – MUST WATCH za fanove dobrog horora!

Najbolje ocijenjeni film svih vremena – je li vas izbor kritičara iznenadio?

Filmovi tinejdžer zanimljivosti

Još vijesti