Slika nije pronađena

Mnogi obožavatelji neće zaboraviti legendarnu ulogu Jokera kojeg je utjelovio Heath Ledger netom prije nego je preminuo, ali taj film nije jedini koji je stigao u kina nakon što je jedan od glumaca otišao zauvijek.

Tada obožavatelji te filmove percipiraju kao nešto malo drugačije i vrijedno divljenja – kao posljednji uradak slavnog glumca koji se mora cijeniti. Neki od tih glumaca su vodili borbu s bolešću dok su pojedine smrti iznenadile mnoge jer se radilo o predoziranju.

Tako je serija Glee ostala bez glavnog glumca Coryja Monteitha kojeg mnogi nikada neće prežaliti. Bez obzira na sve ti filmovi ostaju u lijepom sjećanju, a ovdje je popis nekih koji su izašli nakon smrti glumca:

Igre gladi: Šojka rugalica

Taman kada se približavao kraj nastavcima ovog filma, Jennifer Lawrence i ekipa primili su lošu vijest, a radilo se o smrti Philipa Seymoura Hoffmana. Naime, glumac se predozirao drogom i umro 2014. u veljači. Ovaj oskarovac je navodno imao još sedam dana snimanja prije nego je preminuo, a zbog toga su glumca morali zamijeniti i raditi s već snimljenim materijalom i s CGI efektima. Prvi dio ovog nastavka pušten je u studenom 2014., a drugi dio dvije godine kasnije.


Harry Potter i Odaja tajni

Glumac Richard Harris bojao se da neće moći do kraja dovršiti snimanje nastavaka priče o malom čarobnjaku zbog starosti i bolesti. Naime, on je bio prvi koji je glumio profesora Dumbledorea, a prihvatio je ulogu jer ga je na to nagovorila unuka. Nažalost, Richard je bio upravu. Prije nego je počeo snimanje Harryja Pottera i Zatočenika Azkabana, glumcu je dijagnosticirana teška bolest, a na kraju je nakon kome od tri dana od nje i umro. To se sve zbilo 2002. godine, a premijera filma je bila samo par tjedana nakon njegove smrti.


Zvjezdane staze: S one strane

Prije nekog vremena stigla je tužna vijest da je 27-godišnji glumac koji je glumio Pavela Chekova, Anton Yelchin, poginuo u skroz bizarnoj nesreći. U lipnju ove godine Antona je pregazio i zgnječio njegov vlastiti automobil. Prema izvješćima s mjesta nesreće, znamo da je motor auta i dalje bio upaljen kada je glumčevo tijelo pronađeno te da nitko nije upravljao vozilom. Mjesec danas kasnije, u srpnju, film je došao u kina.


Vitez tame

Svijet je ostao šokiran smrću Heatha Ledgera kada je 2008. pronađen predoziran od lijekova. Koliko je glumca čekala blistava karijera pokazuje njegova briljantna izvedba Jokera u Vitezu tame pa su mnogi obožavatelji, ali i javnost totalno pali u depru. Preminuli glumac osvojio je nagradu u kategoriji za 32 najbolje sporedne uloge kada se radi o ulozi zlikovca. Heath je čak osvojio i Oscara za tu ulogu, ali ju nažalost nikada nije mogao primiti.


Noć u muzeju 3

Svi su bili složni oko jednoga, u nastavcima filmova o noći u neobičnom muzeju, najdraži lik bio je: Theodore Roosevelt kojeg je utjelovio Robin Williams. `Nasmij se dječače, sviće zora` bile su posljednje riječi njegovog lika, ali ujedno i posljednje riječi glumca kada se radi o ulogama općenito. Nažalost, Robin Williams je počinio samoubojstvo u kolovozu 2014., a film je došao u kina četiri mjeseca kasnije.


Knjiga o Džungli

Ovo je zapravo posljednji slučaj smrti glumca prije prikazivanja filma, a radi se o komičaru Garryju Shandlingu koji je posudio glas dikobraza Ikkija. Glumac je umro u ožujku u bolnici nakon što je imao srčani udar. Tada je imao 66 godina.


Brzi i žestoki 7

Nažalost, Paul Walker je imao jednu od najironičnijih smrti jer je poginuo jureći u automobilu, a prije toga je glumio o svim filmovima o utrkama. Poginuo je 2013. s 40 godina, ali nije bio gotov sa snimanjem sedmog nastavka Brzih i žestokih. U filmu ga je pred kraj glumio vlastiti brat, odnosno u nekim scenama se redatelj poslužio njime kao Paulovim dvojnikom. Film je došao u kina sljedeće godine.Alisa iza ogledala

Osim što je Alan Rickman glumio legendarnog Snapea u Harryju Potteru, on je imao značajnu ulogu i u Alisi iza ogledala. Još od prvog nastavka, 2012., glumac je posuđivao glas Plavoj gusjenici koja se kasnije pretvara u leptira Absolema. Nažalost, Alan je umro u 69. godini života od raka i nije imao priliku uopće pogledati film.


Izvor: gurl

I.P.

Pročitajte još:

Posljednji film Paula Walkera: nezaustavljivi `Brzi i žestoki 7` ruše sve rekorde

Ironija sudbine: Paul Walker poginuo u nesreći

Lekcije o ljubavi koje nas je naučio profesor Severus Snape

Smrt izašli nakon smrti glumca Filmovi

Još vijesti