Slika nije pronađena

Sezona ljetnih blockbustera u punom je jeku, tako da je za očekivati da ćemo svaki vikend imati novog vladara box office. Ovaj su tjedan to 'Nindža kornjače'!

Iako Teenage Mutant Ninja Turtles nikada nisu imale pravi filmski hit, nesumnjivo se radi o jednoj od najvećih svjetskih robnih franšiza, kojima su glavni oslonac i dalje stripovi, animirane serije i razne popratne sitnice, na koje klinci već generacijama troše teško zarađene pare. A ako je suditi po prvom vikendu, izgleda da svi mogu zadovoljno trljati ruke.

Teenage Mutant Ninja Turtles je tako bez problema zasjeo na prvo mjesto američkog box officea sa zaradom od vrlo dobrih 65 milijuna dolara, što je četvrti rezultat svih vremena za mjesec kolovoz, piše Idesh portal.

Na drugo je mjesto pao prošlotjedni broj jedan, Guardians of the Galaxy, koji je zaradio novih 41,5 milijuna dolara, te je nakon deset dana u kinima već na 176 milijuna dolara. Ako se do kraja ljeta ne dogodi pravo čudo, ovaj bi SF spektakl, koji prati grupicu nesvakidašnjih odmetnika u misiji spašavanja svemira, trebao postati najprofitabilniji film sezone. Za projekt kojem su mnogi predviđali težak krah to znači apsolutno premašivanje svih zadanih ciljeva!

Kao drugi je novitet ovog vikenda otvorio Into the Storm, te sa solidnih 18 milijuna dolara zasjeo na treće mjesto. Film katastrofe s velikim neprijateljem u obliku podivljalih tornada nije imao pretjerano agresivnu reklamnu kampanju, a izgleda da su se ljudi pomalo zasitili filmova o prirodnim nedaćama, jer ih ionako sve češće moraju proživljavati i sami.

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:


  1. Teenage Mutant Ninja Turtles – 65 milijuna dolara
  2. Guardians of the Galaxy – 41,5 milijuna dolara (175,9 milijuna dolara ukupno)
  3. Into the Storm - 18 milijuna dolara
  4. The Hundred-Foot Journey – 11,1 milijun dolara
  5. Lucy - 9,3 milijuna dolara (97,4 milijuna dolara ukupno)
  6. Step Up All In – 6,6 milijuna dolara
  7. Hercules – 5,7 milijuna dolara (63,5 milijuna dolara ukupno)
  8. Get On Up – 5 milijuna dolara (22,9 milijuna dolara ukupno)
  9. Dawn of the Planet of the Apes - 4,4 milijuna dolara (197,8 milijuna dolara ukupno)
  10. Planes: Fire & Rescue – 2,4 milijuna dolara (53 milijuna dolara ukupno)>> Više o filmskim novitetima čitajte na portalu Idesh.net!

box office Filmovi top lista nindže filmski hitovi

Još vijesti