Slika nije pronađena

U većini slučajeva ljudi koji vole čitati tvrde da je uvijek knjiga bolja od filma. Govore li to zato što su veći obožavatelji čitanja ili ne nije poznato, ali ionako svi znamo da bi trebali više čitati.

Unazad nekoliko godina gotovo je svaka najprodavanija knjiga dobila i svoju filmsku adaptaciju, a nekada nam se čini da su pojedine knjige napisane samo zato da bi jednog dana postale ekranizirane.

Često radije posežemo za laptopom ili daljinskim, a rjeđe za knjigom što nije dobro. Upravo zbog toga slijede knjige koje morate pročitati prije nego postanu filmovi ove godine:

Allegiant (u kina stiže 18. ožujka)

Svi koji su pomislili da serija knjiga i filmova Divergent ne može postati zanimljivija gadno su se prevarili. U ovom napetom nastavku glavni junaci knjige odluče otići i upoznati svijet jer cijeli život žive unutar istog grada i zidina. Allegiant je knjiga koja u sebi ima još više drame i kaosa, a iskreno se nadamo dobroj ekranizaciji.


The Girl on the Train (u kina stiže 7. listopada)

Glumica Emily Blunt će glumiti javnu junakinju ove knjige koja se zove Rachel Watson. Rachel se na prvi pogled čini kao obična žena koja svakodnevno putujući vlakom susreće neobične stvari te se odjednom nađe u totalnoj misteriji ubojstva.


Let It Snow (u kina stiže 9. prosinca)

Još jedna u nizu knjiga Johna Greena od koje fanovi očekuju puno kada zasja na platnu. Priča prati tri ljubavne veze za vrijeme badnjaka. Vjerojatno su svi izašli već iz blagdanske euforije, ali ova knjiga će vas natjerati da ponovno slušate božićne pjesme.


The 5th Wave (u kina stiže 22. siječnja)

U ekranizaciji ove knjige glavnu ulogu će imati mlada Chloe Grace Moretz koja tumači tinejdžericu Cassie. Cassie pokušava spasiti svijet koji pokušavaju raskomadati vanzemaljci već više puta za redom. Svi koji vole priče o vanzemaljcima zasigurno će voljeti ovu knjigu, ali i film.


Fantastic Beasts and Where to Find Them (u kina stiže 18. studenog)

Prošlo je četiri godine od posljednje ekranizacije nastavka Harryja Pottera, ali književnica J.K. Rowling je odlučila za fanove pripremiti novu književnu poslasticu. U filmu će glumiti Eddie Redmayne, a priča prati život Newta Scamandera koji putuje svijetom tražeći fantastične zvijeri.


Pride and Prejudice and Zombies (u kina stiže 12. veljače)

Svi znaju legendarnu knjigu Ponos i predrasude spisateljice Jane Austen, a ovo je sada nastavak priče, ali sa zombijima kojeg je dopisao Seth Grahame- Smith. Vjerojatno će biti zanimljivo vidjeti zombije koji žele jesti ljudsko meso u 19. stoljeću.The Chronicles of Narnia and the Silver Chair (ne zna se kada stiže u kina)

Kronike iz Narnije odavno su osvojile brojna srca, a sada je vrijeme da se popularna franšiza nastavi. Kralj Kaspijan je u ovom nastavku starac te šalje lava Aslana da pronađe njegovog sina koji je nestao. Nadamo se da će i ovaj nastavak knjige na ekranu biti jednako uzbudljiv kao i prošli.Izvor/foto: teenvogue.com

I.P.

Pročitajte još:

Potvrdili knjiški moljci: idealni pokloni za sve knjigoljupce

Raj za knjigoljupce: Instagram profili koje moraš pratiti ako obožavaš knjige

Knjige nisu uvijek upravu: laži koje su vas učili u školi

knjige knjige koje će postati filmovi u 2016. Filmovi

Još vijesti