Slika nije pronađena

Svi koji su gledali Boratove filmove mogu lako zaključiti zašto je ovaj film zabranjen za gledanje i distribuciju u Kazahstanu, ali dobra je vijest da su vladajući državni službenici sada promijenili mišljenje!

Kazahstana Yerzhan Kazykhanov (može li mu ime biti dulje), inače ministar vanjskih poslova, zahvalio se komediji Borat na velikoj turističkoj reklami jer je od prikazivanja filma broj turističkih viza za Kazahstan desetostruko porastao.

Zahvalan sam Boratu što je turiste zainteresirao za Kazahstan rekao je ministar.

Inače, film Borat: Kulturno uzdizanje u Americi za boljitak veličanstveno država Kazahstan postao je hit nakon što je prikazan 2006. godine. Međutim, podsmjehiv opis kazahstanskog ruralnog života i problemi glavnog junaka filma da se uklopi u život SAD-a, stvorili su negativne reakcije kod ove bivše sovjetske republike jer su njihov narod prikazali na primitivan način.

 

Vlasti ne samo da su zabranile distribuciju filma u Kazahstanu već su čak blokirale i lokalni pristup web stranici Sashe Barona Cohena. Podsjećamo, Borat Sagdijev je izmišljeni kazahstanski novinar, koga je osmislio komičar i glumac Baron Cohen.

borat film

Još vijesti