Slika nije pronađena

Ovog tjedna kino ponuda pomalo razočarava, barem ako ćemo pratiti što se zbiva u američkim kinima, a što kod nas.

Na vikend ljestvici Box Office-a, naslovi koji su zgrnuli najviše novaca još uvijek se ne prikazuju u našim kinima. Prvo mjesto pripalo je filmu 'Ride Along' koji je zaradio nešto preko 21 milijunčića ovog vikenda, zatim 'Lone Survivor' sa skromnih gotovo 13 milijuna vikend zarade i novi animirani film 'The Nut Job' s 12 milijuna dolara.

Uz „Snježno kraljevstvo“ koje kopni, no i dalje opstaje na 4. mjestu s impozantnom sveukupnom zaradom od gotovo 348 milijuna dolara, a 'Jack Ryan' (kojega smo predstavili prošli tjedan) zasjeo je mjesto niže.

Da nije sve tako crno, otkriva nam naslov s pozicije broj 6, a radi se o novitetu za naše kino-filmo-ljupce. Film 'Ja, Frankenstein' došao je i u naša kina pa ga imate prilike pogledati na velikom platnu. O čemu se radi? O akcijskom spektaklu smještenom u distopijsku sadašnjost u kojoj demoni vode bitku za prevlast. Čudovište Victora Frankensteina, Adam, nađe se u klinču negdje između opakih klanova koji se bore da razotkriju tajnu njegove besmrtnosti. Zainteresirani?

Ako vas filmovi s mojo ljestvice nisu oduševili ovoga puta, možda vas možemo podsjetiti da u našim kinima igraju i drugi zanimljivi naslovi koji možda nisu trenutno u top 10 najprofitabilnijih filmova, no svejedno su odlični.

Možete pogledati film '7 kutija' koji vas vodi u Paragvaj. Upoznajte 17-godišnjeg dostavljača Victora koji kao i svi mi sanja o slavi i novom ultramodernom mobitelu. Uskoro se ukaže prilika za ostvarenje sna – dobije ponudu da za 100 dolara dostavi 7 kutija nepoznatog sadržaja. Ako vam ovo zvuči kao nevolja – u pravu ste! Ono što se čini jednostavnim zadatkom ubrzo se zakomplicira. Netko se jako želi dočepati sadržaja kutija, a Victor se uplete u neviđen svijet intriga i potjere! Film je osvojio brojne nagrade. Na međunarodnom film festivalu „San Sebastián“, 2012. je osvojio nagradu mladog žirija, na filmskom festivalu u Miamiju prošle godine nagradu publike, da nabrojimo samo neke.

Uživajte!

L.B.

Filmovi ride along kino u kinima Novi filmovi

Još vijesti