Horor filmovi

Kako izlaze novi horor filmovi, većina je blah, jer nisu toliko strašni, radnja je slična kao u već hrpi drugih koji postoje i jednostavno to nije to. Ovih 9 filmova su pravi predstavnici žanra, definitivno će te uplašiti.

Što čini dobar horor film? Za neke će to biti što više krvi i ubijanja, a za druge psihološke igrice koje im neće dati spavati danima. Za neke druge je pak horor onaj gdje ima duhova. Svatko će imati svoje kriterije, ali koji god oni bili, za ove se filmove može reći da su strašni i da su neki od najboljih predstavnika horor žanra. Postoji dobra šansa da nakon njih nećeš baš moći spavati mirno.

1.The Descent

Ovo je film koji će se najčešće naći u preporukama kada netko traži dobar horor za pogledati i samo ćemo reći da je s razlogom uvijek tu. Radnja prati 6 prijateljica koje odlaze istraživati špilju za koju misle da imaju mapu, koja se ispostavi pogrešnom i pronaći izlaz postaje itekako težak zadatak. Činjenicu da su zapele ispod zemlje u labirintu špiljskih hodnika ne pomaže ni pojava nepoznatih stvorenja željnih krvi.

2.Dead Silence

O ovom se filmu ne priča toliko, ali je itekako dobar. Pogotovo ako ti creepy lutke nisu baš drage. Chucky pored ovoga izgleda kao film za djecu. Ovo je psihološki horor i prava horor misterija, tako da će svima koji vole takve filmove, sigurno biti dobar. Iako radnja nije puna noviteta, film ima neočekivan kraj i totalno jezivu atmosferu.

3.The Orphanage

Definitivno jedan od strašnijih filmova je ovaj španjolski. Priča je to o ženi koja se vraća u svoj rodni grad i useljava u sirotište u kojem je odrasla kao dijele, a koje sada želi ponovno otvoriti. Sve je dobro dok ne shvati da su imaginarni prijatelji koje ima njen sin Simon postali (pre)veliki dio njihova života te da odjednom njenog sina nema, a imaginarni prijatelji više nisu imaginarni.

4.The Strangers

Kada pogledaš ovaj film, neće ti biti svejedno sljedeći put kada ostaneš sam/a kod kuće. Iako radnja nije nepoznata i već je do sada odrađena, ovaj film se izdvaja. Mladi par odlazi prespavati u vikendicu i sve je dobro dok im netko ne pokuca na vrata. Ispadne da traži osobu koja je tu prije živjela, i to je samo prva od osoba koja će im tu večer pokucati na vrata. Uskoro kreće borba za preživljavanjem. Film je full napet od početka do kraja.

5.Hereditary

Ako tražiš film koji će te proganjati danima, ovo je taj. Mnogi su gledatelji i kritičari ovaj film proglasili najstrašnijim hororom svih vremena, što nije šala. Noviji horori češće razočaraju, ali ne i ovaj. Cijeli film ima neku strašnu vibru, ali kako se radnja razvija, postaje sve strašnije i strašnije.  

6.The Ring

Jedan klasik koji svi trebaju pogledati je upravo ovaj. Nije toliko strašan kao primjerice Hereditary, ali ostavit će ti male traume. Pogotovo ako ga gledaš u pravoj atmosferi. I dan danas kada otvaramo ormar, očekujemo da u njemu sjedi djevojka koju je Samara prvu ubila. Ako se želiš ekstra dobro uplašiti, pronađi japansku verziju ovog filma, to će te garantirano ostaviti s dozom straha u kostima i nakon gledanja.

7.Sinister

Ovaj je film po jednom nedavnom istraživanju proglašen najstrašnijim hororom jer su se srca gledatelja na njega najviše uzlupala. Kada ga pogledaš, bit će ti jasno i zašto. Priča prati pisca koji nikako da pronađe inspiraciju za svoju novu knjigu pa se odluči s obitelji preseliti u kuću u kojoj su se dogodili neki strašni zločini. S obzirom da je to tema njegove knjige, očekuje pronaći inspiraciju, a pronađe puno više.

8.Annabelle

Jedan od filmova koji će posebno dobro sjesti onima koji se boje creepy lutkica. Lutke su strašne, pogotovo one koje izgledaju poput Annabelle. I u ovom se filmu radi o lutkici koja plaši ljude, a ako želiš vidjeti kako, pogledaj film.

9.Shutter

I zadnji na listi je ne toliko razvikan, ali itekako dobar film iz 2004. godine. Kasnije su snimani još neki pod istim nazivom i sličnom tematikom, ali ovaj je onaj koji je vrijedan gledanja. Mladi bračni par slučajno autom udare djevojku koja im izleti na cestu. Uspaniče se i pobjegnu s mjesta nesreće jer misle da je mrtva. Ali ne prođe dugo i njeno lice počnu vidjeti na svim fotkama koje pofotkaju nakon nesreće, a onda im počnu umirati i prijatelji. Što se događa i kako to zaustaviti je glavno pitanje.

Pogledajte još:

Najčudnijih 9 stvari iz Disney crtića koje nikako nemaju smisla – a koje nismo primijetili

Ženski likovi iz filmova na koje se trebamo ugledati: Ovih 8 su prava inspiracija curama

Filmovi koje jedva čekamo! 7 naslova koji izlaze ove godine, a koje trebaš imati na oku

Filmovi horor filmovi strašni Filmovi Strave

Još vijesti