Slika nije pronađena

Dok gledamo horore skroz se naježimo i ne znamo što možemo očekivati, a sada kada znamo da su neki od njih snimljeni po istinitim događajima, sledi nam se krv u žilama.

Drame, komedije, akcije - svi ti filmovi mogu biti snimljeni ili inspirirani stvarnim događajima. No, jeste li znali da je dosta horora inspirirano događajima iz stvarnog života?

Ta činjenica ih može učiniti još strašnijima te zato morate vidjeti koji su hororci tako snimljeni:

Ralje (Jaws)

Film je snimljen prema istoimenoj priči Petera Benchleyja, ali je zapravo inspirirana ribarom s Long Islanda. Frank Mundus lovio je morske pse i imao je isto ponašanje kao i Quint iz filma, a sam Mundus je potvrdio da je Quint njegova fiktivna  verzija. `On je totalno ja jer ima isto ponašanje kao i ja, ali i koristi slične tehnike lovljenja morskih pasa baš kao i ja.` rekao je ribar.


Opsjednutost (An American Hunting)

Ovaj film je snimljen po knjizi Bell Witch iz 1800. priča govori o Johnu Bellu kojeg je ubio i otrovao duh vještice. Do današnjeg dana njegova smrt je zabilježena kao `smrt uzrokovana natprirodnim` te je jedina takva u američkoj povijesti. Mnogi filmovi su snimljeni po ovom slučaju poput Projekt: vještica iz Blaira.Kad jaganjci utihnu (The Silence of The Lambs)

Svi znaju priču o briljantnom psihijatru i kanibalu Hannibalu Lecteru, no mnogi ne znaju da je istoimena knjiga napisana prema serijskim ubojicama Edu Geinu koji je svojim žrtvama gulio kožu i Tedu Bundyju koji je mamio žene i ubijao ih.


Egzorcizam Emily Rose (The Exorcism of Emily Rose)

Ova priča je inspirirana slučajem Anneliese Michel koja je bila djevojka iz Njemačke koja je mislila da je opsjednuta. Kada je Michel imala 16 godina imala je epileptični napadaj, a nakon toga su joj liječnici dijagnosticirali depresiju. Nakon što je godine provela u psihijatrijskoj ustanovi njena bolest je napredovala- religijski predmeti postali su joj odbojni, čula je glasove i bila suicidalna. Ona i njezini roditelji htjeli su da se obavi egzorcizam. Godinu dana nakon egzorcizma Michel je umrla od zanemarivanja i pothranjenosti.


Zodijak (Zodiac)

Puno je filmova snimljeno o Zodijaku koji je bio američki serijski ubojica, a nikada nije uhvaćen niti se saznao njegov identitet. Sam je sebe nazivao `Zodijakom` u pismima koje je slao uredništvu u San Franciscu. Pet je potvrđenih ubojstava koje je počinio Zodijak, a on je tvrdio da je ubio 37 ljudi.


Čudovište (Monster)

Aileen Wuornos postala je prilično poznata nakon što ju je odglumila Charlize Theron u filmu iz 2003. Aileen je bila žrtva zlostavljanja i prostitutka koja je postala serijski ubojica. Ubila je sedam muškaraca u Floridi u razdoblju od 1989. do 1990. Tvrdila je da je svakog muškarca ubila u samoobrani.


Amityville horor (The Amityville Horror)

Obitelj Lutz s Long Islanda preselila se u novu kuću gdje je bilo brutalno ubojstvo. Obitelj tvrdi da je vidjela sluz koja curi iz zidova u kući, čula čudne zvukove, osjetila grozne mirise i imala u kući neobjašnjivo veliki broj muha. U kući su živjeli samo 28 dana.Teksaški masakr motornom pilom (The Texas Chainsaw Massacre)

Lik `Leatherfacea` je stvoren po stvarnom osuđenom serijskom ubojici, Edu Geinu. On je otkopavao grobove te radio različite predmete od kosti i kože...pa tako i masku za lice. Užasno!


Dječja igra (Child`s Play)

Možete li zamisliti da je Chucky bio stvaran? Scenarij za film pisan je po Robertu, lutku slikara Roberta Eugenea Otta. Navodno je medicinska sestra uklela lutku te je lutka postala vrlo slavna jer se i danas pokazuje na različitim horor konvencijama.Izvor: diply.com

I.P.

Pročitajte još:

Djeca iz noćne more: top 9 najstrašnijih klinaca iz horora

KVIZ: Koji iracionalan strah imaš zbog horora?

Samo za najhrabrije: horor videi koji će vam utjerati strah u kosti

horor horor filmovi inspirirani stvarnim događajima horori

Još vijesti