Slika nije pronađena

Odrastanje pod svijetlom holivudskih reflektora zasigurno nije lak zadatak, ali neke su se zvijezde ipak uspjele nositi s teretom slave i popularnosti, koji im je poznat još od malih nogu.

Danas su tako one uspješne glumice koje gledamo na velikom platnu te koje nas često oduševljavaju upravo svojom jednostavnošću kao i izbjegavanjem bilo kakve vrste skandala, koji bi mogao baciti sjenu na njihova brojna priznanja stečena dugogodišnjim radom.

Tko to sve bez glume nije mogao još u mladoj dobi te kako izgleda kada se odrasta pred kamerama, saznajte u našem pregledu poznatih zvijezda koje su svoj glumački talent otkrile zaista rano:

Scarlett Johansson

Iza ove lijepe glumice uistinu je dug glumački staž, a Scarlett se prvi puta na filmu pojavila 1994., kada je imala samo devet godina. Jedna od njezinih zapaženijih mladenačkih uloga bila je u filmu 'The Horse Whisperer', u kojem joj je partner bio slavni Robert Redford, a nakon hvaljenog nastupa u filmu 'Lost in Translation', Scarlett je postala prava holivudska zvijezda.


Danas je tako ova lijepa plavuša zaštitno lice modnog brenda Dolce and Gabbana, a zbog velikog talenta i klasičnog izgleda, Scarlett često uspoređuju sa slavnim glumicama staroga Hollywooda, što je epitet koji joj izgleda jako dobro pristaje.

Natalie Portman

Rođena u Jeruzalemu, Natalie se zajedno s obitelji još kao mala preselila u New York, gdje ju je sa samo 11 godina zapazio modni agent, ponudivši joj karijeru modela. No, iako vrlo mlada, Natalie je znala da se želi okušati u glumi, pa je tako odbila ovu ponudu, a ubrzo nakon toga dobila je svoju prvu ulogu i to u filmu Luca Bessona 'Leon profesionalac', u kojem je glumila uz  Jeana Renoa.


Nakon par zapaženih tinejdžerskih uloga, Natalie je upisala studij psihologije na Harvardu, a pri kraju školovanja zaigrala je i u serijalu 'Ratovi zvijezda'. Nedavno je nagrađena Oscarom za ulogu u filmu 'Crni labud', a od ove talentirane zvijezde svakako još možemo puno toga očekivati.

Jessica Biel

Rođena 1982. godine, Jessica je svoju glumačku karijeru započela s 12 godina, zahvaljujući nastupu u seriji  '7th Heaven', koja se prikazivala čak 11 sezona.


Čak i prije tog angažmana, Jessica je glumila u mjuziklima, a bavila se i manekenstvom, nastupajući u raznim TV reklamama.

Prvu filmsku ulogu ostvarila je 1997. godine u drami 'Ulee's Gold', za koju je primila brojne pohvale kritike, a nedavno je na Sundance filmskom festivalu predstavila svoj posljednji film 'Emanuel and the Truth About Fishes'.

Claire Danes

Jedna od najhvaljenijih tinejdžerskih serija svakako je 'My So-Called Life', u kojoj je glavnu ulogu imala upravo tada trinaestogodišnja Claire. Uloga neprilagođene mlade djevojke Angele Chase donijela joj je brojne fanove, ali i nagradu Golden Globe, koja je bila prva od mnogih koje će Claire primiti za svoje televizijske nastupe.


Nisu izostali ni oni na velikom platnu, a među njezinim poznatijim ulogama svakako su one u filmovima 'Little Women' i 'Romeo+ Juliet', u kojem joj je partner bio Leonardo Di Caprio. Od 2011. godine Claire možemo gledati u hvaljenoj seriji 'Homeland', a koliko je cijenjena u filmskim krugovima govori i činjenica da su je kritičari uspoređivali s velikom glumicom Meryl Streep.

Dakota Fanning

Iako ima samo devetnaest godina, ova mlada glumica definitivno je ostavila svoj trag u svijetu filma. Dakota je rođena 1994. godine, a počela je glumiti u dobi od pet godina, nakon što se s legendarnim glazbenikom Ray Charlesom pojavila u jednoj televizijskoj reklami.

Uskoro su joj ponuđene brojne gostujuće uloge u serijama kao što su 'ER', 'Prijatelji', 'Spin City' i 'Malcom u sredini', a 2002., sa samo osam godina Dakota je zaigrala u filmu 'Ja sam Sam', u kojem joj je partner bio poznati glumac Sean Penn. Tom ulogom zaslužila je nagradu Udruge filmskih kritičara, ali kako je na dodjeli bila premala da dosegne mikrofon, ljubazno joj ga je pridržao Orlando Bloom.


Nakon toga uslijedili su brojni filmski nastupi, a jednu od svojih najvažnijih uloga Dakota je ostvarila u filmu 'Rat svjetova', u kojem je glavnu ulogu odigrao Tom Cruise.

Godine 2006., sa samo 12 godina, postala je i najmlađom članicom Akademije filmskih umjetnosti i znanosti, a koliko je ljubav prema filmu prisutna u obitelji Fanning svjedoči i njezina mlađa sestra Elle, koja se također uspješno otisnula u glumačke vode.

Sonja Curi
Foto: Getty

zvijezde film zanimljivo