Slika nije pronađena

Zamisli situaciju: u školi ste i počelo se raspravljati o filmovima i serijama i dečki su jednostavno poludjeli kad su čuli da neka cura nije pogledala neki točno određeni film koji jednostavno mora biti pogledan – poznato?

Dok su neki filmovi tipično ženski i uključuju puno romantike i dramatičnih zapleta, drugi su pak tipično muški i u njima prevladavaju tučnjave, krv i brzi automobili. Ne radimo nikakvu razliku između cura i dečki, svatko sam bira što voli ili ne voli gledati, ali činjenica jest da bi dečki voljeli uz sebe imati curu koja je pogledala (barem neke ) ove filmove.

1. Star Wars (Ratovi zvijezda) – 'cure ili su ga gledale ili ga jednostavno ne žele nikad pogledati', rekao je jedan mudar čovjek. Postoje frajeri koji su pronašli cure koje su zaluđene ovim filmom ali to je jednako rijetko kao jednorog. Naš savjet – daj filmu priliku. A ako želiš dodatno impresionirati frajera, počni razgovor o tome kako treba pravilno gleati ove filmove.

Ovako su kronološki izlazili i mnogi se slažu u tome da ih upravo tako treba i gledati i da je to 'jedini pravi način' gledanja Ratova zvijezda (IV, V, VI, I, II, III)

Episode IV: A New Hope (1977)

Episode V: The Empire Strikes Back (1980)

Episode VI: Return of the Jedi (1983)

Episode I: The Phantom Menace (1999)

Episode II: Attack of the Clones (2002)

Episode III: Revenge of the Sith (2005)

Episode VII: The Force Awakens (2015)

+ Rogue One: A Star Wars Story (2017)

Epizode VIII i IX izaći će tek kasnije 2017. i 2019. godine.

Redatelj George Lucas savjetuje da počnete od prve epizode - dakle sistemom I, II, III, IV, V, VI  jer se tako najbolje prati cijela priča. On je zamislio cijelu sagu kao priču o usponu i padu Anakina Skywalkera, pa ako filmove gledamo po njihovom zamišljenom redosljedu pratimo Anakina od djetinjstva, kroz njegove dane kao moćnog jedi viteza, preko pada na tamnu stranu i pretvaranja u Darth Vadera, do konačnog iskupljenja u Epizodi VI.

Postoji i Machette Order. To je poseban način gledanja u kojem se preskače Epizoda 1, a ostali filmovi se gledaju ovim redoslijedom: IV, V, II, III, VI. Ovo je možda najbolji način gledanja za nekog tko nikad nije gledao Ratove zvijezda jer se lako prati cijela priča.


*Star Trek (Zvjezdane staze) – samo da razjasnimo da Ratovi zvijezda (film) i Zvjezdane staze (serija) nisu isto i čak i ako samo to znate, dobar je početak kod svakog frajera.

3. Rocky – dečki ga vole jer u njemu glumi Sylvester Stallone, jer ima puno šore i ima čak i neku pozadinsku priču. Curama je okej ako nema ništa bolje na televiziji.4. Pulp fiction (Pakleni šund)
– dečki ga obožavaju, a cure ga ne vole jer ima čudnu radnju, čudan dijalog, čudan humor i čudno nasilje. Čudan film, ali treba ga pogledati jer je ipak kultni.


5. Back to the future (Povratak u budućnost) – film koji je obožavala generacija devedesetih, a vole ga i dečki i danas jer je simpatičan, a i nakon što ga cure pogledaju bude im okej i tek tad skuže neke fore s interneta.


6. Matrix - film opisuje budućnost u kojoj je stvarnost koju doživljava većina ljudi zapravo simulirana stvarnost. Dečkima na vrhu must watch liste, a cure će ga pogledati pa iako tijekom tih sat vremena uživale samo u zagrljaju svog dečka.7. The Lord of the Rings (Gospodar prstenova
) - hobiti, vilenjaci, patuljci i orci, prsten zbog kojeg nastaju problemi i epska borba dobra i zla. Znaš sve, samo nikako da ga pogledaš ili zaspiš na pola. Na ženskoj listi nije niti u prvih 100, ali nije ni zadnji.


8. Snatch – radnja filma se vrti oko pljačke dijamanta. U filmu glumi Brad Pitt, to je sve što ćemo reći ako ga i dalje nisi pogledala.


Foto: Youtube

I.I.

Pročitajte još:

Osam horora koje morate pogledati u 2017. godini

Najljepše ljubavne scene iz filmova koje obožavamo

Ove filmove trebaš pogledati kad si u bedu

Dečki Filmovi film muški filmovi

Još vijesti