Slika nije pronađena

U sklopu Filmomanije 3 koja se održava u kinu Movieplex (centar Kaptol) u razdoblju od 1. do 10. listopada 2010. godine prikazati će se nagrađivana filmska trilogija Millennium snimljena prema romanima priznatog švedskog autora Stiega Larssona.

Prvi film iz trilogije, Muškarci koji mrze žene, postigao je fantastične rezultate na kino blagajnama i postao jedan od najgledanijih europskih filmova ovog desetljeća. Odmah iza njega snimljena su još dva filma, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku, koja na pravi način zaokružuju ovaj globalni književni fenomen.

Sva tri nastavka iznimno su hvaljena od strane kritičara diljem svijeta, a upravo na Filmomaniji 3 drugi i treći nastavak doživjet će svoju hrvatsku premijeru.

Gotovo svakoga dana trajanja Filmomanije 3, gledatelji će moći pogledati neki od tri nastavka Millennium trilogije.

MUŠKARCI KOJI MRZE ŽENE / MÄN SOM HATAR KVINNOR

Švedska, Danska, Njemačka, Norveška

Režija: Niels Arden Oplev

Scenarij: Rasmus Heisterberg i Nikolaj Arcel

Uloge: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Sven-Bertil Taube, Peter Haber



Sinopsis:
Prije četrdeset godina, Harriet Vanger nestala je s obiteljskog okupljanja na otoku koji posjeduje moćni klan Vanger. Njezino tijelo nije nikada pronađeno, a njezin je ujak uvjeren da je ubojica član njegove povezane, ali disfunkcionalne obitelji.


Unajmljuje novinara Mikaela Blomkvista i tetoviranu, problematičnu, ali spretnu hakericu Lisbeth Salander kako bi istražili slučaj.

Kada povežu nestanak Harriete i brojna groteskena ubojstva prije četrdesetak godina, počinju otkrivati tamnu povijest obitelji. Ali Vangerovi su jak klan i Blomkvist i Salander će morati otkriti koliko su daleko spremni ići da bi zaštitili sami sebe.

Autor Stieg Larsson preminuo je 2004. godine, ostavivši tri neobjavljena romana poznata kao Millennium trilogija, koja je postala svjetska senzacija. Filmska adaptacija „Muškaraca koji mrze žene bila je 2009. europski film godine po zaradi.


DJEVOJKA KOJA SE IGRALA VATROM / FLICKAN SOM LEKTE MED ELDEN

Švedska, Danska, Njemačka

Režija: Daniel Alfredson
Scenarij: Jonas Frykberg
Uloge: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Peter Andersson, Per Oscarsson



Sinopsis: U drugom nastavku izuzetno popularne i od kritičara vrlo cijenjene „Millennium trilogije“ snimljene prema romanima švedskog autora Stiega Larssona, novinar Mikael Blomkvist pokušava otkriti potplaćenost i korumpiranost švedskih dužnosnika na vrlo visokim pozicijama.

Međutim, nakon što istraživačkog novinara pronađu brutalno ubijenog, Mikael pozornost počinje pridavati priči na kojoj je ubijeni novinar radio o trgovini ljudima u Švedskoj i visoko pozicioniranim dužnosnicima koji zlostavljaju maloljetnice. U isto vrijeme,

Mikael pokušava pronaći Lisbeth Salander koja je nestala, a koju svi žele pronaći. Mikael će saznati mračne stvari iz njezine prošlosti za koje može biti odgovoran samo nepravedni i korumpirani državni sistem...


KULE U ZRAKU / LUFTSLOTTET SOM SPRÄNGDES
Švedska, Danska, Njemačka

Režija: Daniel Alfredson
Scenarij: Jonas Frykberg i Ulf Ryberg
Uloge: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Annika Hallin, Jacob Ericksson



Sinopsis: Salander planira svoju osvetu – protiv čovjeka koji ju je pokušao ubiti, ali i protiv samih vladinih institucija koji su joj zamalo uništili život. Međutim, neće sve biti tako jednostavno.

Nakon što se nađe u bolnici na intenzivnoj njezi, suočena s optužbama za tri ubojstva i jedan pokušaj ubojstva, novinar Mikael Blomkvist priskače joj u pomoć i započne istraživanje cijelog slučaja kako bi dokazao njezinu nevinost, ali i otkrio prave identitete korumpiranih političara koji su odgovorni za sve što se događa...

filmomanija Movieplex

Još vijesti