Slika nije pronađena

Možda ste i sami uspjeli uhvatiti nekakav ljetni poslić. Makar on trajao samo par dana dok ste, primjerice, susjedu slagali drva za zimu, dobili ste feeling kako je to kupati se u znoju lica svog dok se drugi kupaju na moru ili rijeci.

Ljetni poslovi itekako mogu popraviti osobni budžet, ali također su i u vrijeme kada su najveće vrućine i kada je ekipa iz razreda gurnula prst u uho i uživa. Ipak, danas je sretan bilo tko kada može na bilo koji način nešto zaraditi. Iako danas plivaju u lovi i slavne su face nekad šljakale teške i slabo plaćene ljetne poslove. Saznajte koje to.

Brad Pitt

Danas zarađuje milijune i puni novinske stupce, a u doba svoje rane mladosti plesao je ispred restorana El Pollo Loco u Hollywoodu obučen u – divovsko odijelo kokoške.


Quentin Tarantino

Kada je imao 16 godina, lagao je koliko je star, odnosno rekao je da je stariji nego što jest i onda se zaposlio kao vratar u jednom porno kinu. Zvuči nevjerojatno, ali u to doba su kina doista imala vratare.


Ashton Kutcher

Kada je krenuo na koledž zaposlio se u tvornici pahuljica (koje se stavljaju u mlijeko) i radio kao čistač prašine koja nastaje pri njihovoj proizvodnji. Zamislite Ashtona kako po cijeli dan usisava i to je otprilike to.


Amy Adams

Nakon završetka srednje škole željela je automobil. Željela ga je jako, jako pa se zaposlila kao konobarica u Hootersu. A konobarice u Hootersu nisu bilo kakve konobarice već su veoma oskudno odjevene i izrazito raskošnih oblina. Danas o tome kaže: 'Nisam bila stvorena ni za kakvu konobaricu, a još manje za konobaricu u Hootersu. Bila je to kratkotrajna ambicija.'

Ozzy Osbourne

Kao mladić radio je u klaonici. Prvi posao koji je ondje radio jest da je morao prazniti sadržaj iz ovčjih želudaca. Kaže kako je dobio čitavo brdo želudaca i morao je u svaki zariti nož kako bi ostaci iscurili van. Smrad je bio nepodnošljiv i prva dva – tri mjeseca je svaki dan povraćao.  Kaže da mu je i dan danas muka kad se sjeti svega.

Lucy Liu

Sa samo jedanaest godina radila je u tvornici u kojoj su se izrađivale pidžame. Ovako je pomagala roditeljima koji su bili kineski imigranti u Sjedinjene Države.


Rod Stewart

Kao tinejdžer radio je težak fizički posao – kopao je grobove.

Chris Rock

Danas je glumac koji najčešće glumi u komedijama, a kao tinejdžer je radio u restoranu morske hrane 'Red Lobster'. Danas o tome kaže: 'Stvar oko ovog restorana je sljedeća – ako radiš u njemu,  ne možeš si priuštiti da ondje i jedeš. Tamo se zarađuje minimalna plaća i za cijelu plaću možeš kupiti jedan škamp.'

N.LJ.J.
Foto: Getty

celebrity posao