Slika nije pronađena

Navikli smo da filmovi imaju sretan završetak. Glavni junak u filmu riješi sve svoje dileme i nedaće tik do kraja filma.Happy end glavnog junaka je ujedno i naš jer osjetimo olakšanje nakon što znamo da je s glavnim likom sve ok. No, neki filmovi nemaju sretan kraj.


Dok gledamo film, od početka pa do kraja navijamo za omiljene junake. Često znamo i naglas govoriti `Hajde, poljubite se više i riješite me muka!` ili `Ne ulazi u tu prostoriju, tamo je demon!` samo zato jer smo napeti i zabrinuti za kraj filma.

Svatko voli gledati film sa sretnim završetkom, ali nisu svi filmovi takvi. Neke filmove gledamo s tolikim žarom i na prvo gledanje se zaljubimo u njih. Nakon toga  slijedi kraj koji je sve samo ne sretan.

Kada potencijalni happy end završi tragičnim endom onda plačemo, ljutimo se i ne možemo vjerovati da je kraj upravo takav.

Evo koje završetke filmova nismo prežalili ni dan danas:


Titanic

Svi znamo da kraj filma Titanic neće biti dobar za sve putnike jer ipak film je snimljen po istinitom povijesnom događaju, ali takav kraj za Rose i Jacka nismo očekivali...pogotovo ne za Jacka. Jack je siromašan dečko, pametan, šarmantan, pun duha i velikog srca. On i Rose se zaljubljuju, prolaze razne avanture u malo vremena i onda kreće sve po zlu. Brod udara u ledenjak, ljudi se pokušavaju spasiti, mnogi ne uspijevaju. Jack i Rose završavaju u hladnom oceanu, a Rose pluta na drvenim vratima dok je Jack u moru. Jack naravno umire od hladnoće, a Rose mora ljubavi svog života reći zadnje zbogom. Suze nam cure svaki put kad gledamo Titanic.Moja djevojka
(My girl)

Kada smo prvi put gledali ovaj film mislili smo vjerojatno da je to simpatičan film o dječjem odrastanju, prijateljstvu i prvoj ljubavi. Istina, film jest o tome, ali...tragičan završetak dobiva jedan od glavnih junaka u filmu, maleni Thomas Sennet. Vada i Thomas su prijatelji koji dožive svoj prvi poljubac zajedno. Nažalost, Thomas umire od alergijske reakcije na pčelin ubod. Šmrc...
Romeo & Julia
(Romeo & Juliet)

Sa suzama u očima možemo se zahvaliti Shakespeareu na najvećoj tragediji ikada. Osim što je ova drama vrlo nerazumljiva za čitati, ali jednako tužna- nekima to ipak nije bilo dovoljno. Netko se dosjetio da bi baš bilo super napraviti takav film. Podsjetimo, Romeo se ubije nakon što je pronašao tijelo Julie koja zapravo nije bila mrtva. Uglavnom...tužna ljubavna priča nije za one slabih živaca.
Priča o igračkama 3
(Toy Story 3)

Kraj u ovom animiranom filmu ne moramo nazvati automatski tragedijom, ali svejedno je u nama probudio  lavinu emocija. Dječak Andy poklanja svom susjedu svoje igračke iz djetinjstva. Woody, Buzz i ostala ekipa igračaka kreću živjeti u drugoj kući i s drugim dječakom. Andy je odrastao...KAKO SE TO MOGLO DOGODITI? #šmrc
Marley i ja
(Marley and me)

Kao što to obično biva, preslatki psi koje zavolimo u filmu moraju u nekom trenutku umrijeti. U glavi nam je: `Briga me za druge likove, samo neka pas živi!`, ali nažalost redatelji se pobrinu da to ne bude tako. Tko god nije plakao na grozan kraj ovog filma je zasigurno robot, a ne čovjek!
Edward Škaroruki
(Edward Scissorhands)

Vjerojatno ne postoji osoba koja nije gledala ovaj film. Johhny Depp u ulozi Edwarda Škarorukog je već tada osvojio srca brojnih žena. Osobito onih emocionalnih. Film je zapravo neobična verzija priče Ljepotica i zvijer. Iako je film izašao 1990., on je i danas popularan jer je zauzeo status kultnog filma. Mnogima su suze curile na kraju filma...Bilježnica (The Notebook)

U slučaju da ste kraj ovog filma blokirali negdje u svojoj podsvjesti- Bilježnica ima itekako tužan završetak. Allie i Noah umiru na kraju filma. Premda je smrt bila utra romantična, ipak je smrt... i mi se ne možemo pomiriti s tim!Veliki Gatsby
(The Great Gatsby)

Ovaj fantastičan film, ispunjen predivnim scenama i još ljepšom glazbom, snimljen je prema istoimenoj knjizi. Premda je film divan i ispunjen bojama, i dalje je to priča o usamljenom čovjeku koji je odavno zaljubljen u jednu djevojku. Bogati čovjek priređuje maestralne tulume samo kako bi ljubav njegova života ponovno postala dio istoga, ali na kraju Gatsby umre...prije nego je uspio biti s njom. Hvala ti Leonardo DiCaprio što si nas sve rasplakao po stoti put!
Krive su zvijezde
(The Fault in Our Stars)

Ljepota ovog filma je u vrijednoj lekciji koju je naučila Hazel nakon što je njen dečko Augustus umro. Svejedno, to ne mijenja činjenicu da smo navijali za njih i željeli da budu zajedno do kraja života! Opet smo zašmrcali...


Izvor: teenvogue.com

I.P.

Pročitajte još:

Pažljivo gledaj: lekcije o prijateljstvu i ljubavi kojima su nas naučili animirani filmovi

Prvi put: Laži iz filmova i serija o gubitku nevinosti

Zabranjena ljubav: Filmovi u kojima se tinejdžeri zaljubljuju u odrasle osobe

happy end tužan završetak nesretan završetak

Još vijesti