Slika nije pronađena

Tinejdžerske filmove volimo gledati, ali oni su često nerealni i pokazuju neki sasvim drugačiji život. Srećom, postoje i nešto realniji koji moraju postati dio obavezne literature s platna.

Cool su filmovi u kojima tinejdžer na neku foru izgubi nevinost zadnji dan škole (Američka pita) ili o djevojci koja ima love kao blata i na kraju se ljubi s glumcem Paulom Ruddom (Djevojke s Beverly Hillsa), ali ipak su nam draži realniji teen prikazi života.

Oni prikazuju prave tinejdžerske probleme te je lako poistovjetiti se s njima. Evo nekoliko teen filmova koje morate pogledati prije završetka srednje:


Me and Earl and the Dying Girl

Ovaj film prikazuje srednjoškolca Grega koji radi parodije na klasične filmove sa svojim prijateljem Earlom. Njih dvojica sprijateljit će se s curom iz razreda Rachel kojoj je dijagnosticiran rak. Film treba pogledati svatko jer on uči o prijateljstvu, ljubavi, borbi s bolešću, a i pun je dobrog humora.Trinaest (Thirteen)

Život 13-godišnjakinje doći će do strmog puta droge, seksa i zločina koji će uzdrmati odnos s njezinom majkom. Ovaj film pokazuje različite probleme tinejdžera, ali ne na kliše način. Radnja i ono što je moderno u filmu vrijedi za 2000. godinu, ali odnosi i ponašanje se mogu primijeniti i danas.


Juno

Film o tinejdžerskoj trudnoći koji nije ovdje da `popuje`- da, i to je moguće i baš zato je Juno poseban. Soundtrack Juna je još uvijek jako popularan, a svi ga trebaju pogledati jer ne osuđuje tinejdžersku trudnoću, ali ju prikazuje onakvom kakva je.Podmornica
(Submarine)

U filmu je Oliver Tate koji ima 15 godina i dvije želje: izgubiti nevinost prije sljedećeg rođendana i uništiti vezu između majke i očuha. Ovaj film u sebi ima romantike, ali pokazuje i obiteljske probleme, a i ima humora.


Klinci (Kids)

Život njujorških tinejdžera prikazan na platnu, a uključuje seks, drogu, alkohol, cigarete, kršenje zakona. Klinci nikako nisu za ljubitelje `mekanih` teen filmova, ali ga svi trebaju pogledati jer ovo je film bez uzdi.


Munjeni i zbunjeni (Dazed and Confused)

Radnja ovog filma smještena je u 1976. godinu u Teksasu i prati avanture srednjoškolaca za zadnji dan škole. Likovi u ovom filmu su i više nego živopisni i zanimljivi, ali pravi zaplet ne postoji što uopće ne zamjeramo.Rebel Without A Cause

U filmu glumi James Dean koji je buntovnik koji ima borbe s roditeljima, s ljubavi i prijateljima. Film je snimljen 50-ih godina zato ne treba očekivati spektakularnu radnju kao u novijim teen filmova, ali Rebel Without A Cause treba pogledati svatko prije kraja srednje.


Just Another Girl on the I.R.T.

Radnja prati srednjoškolku iz Brooklyna koja želi završiti srednju i upisati fakultet. Naravno, planove joj poremete životni problemi i drame. Film pokazuje snažnu i mladu žensku figuru koja treba biti uzor svim djevojkama i zato je ovaj film obavezan!

teen filmovi realni teen filmovi realni filmovi

Još vijesti