Slika nije pronađena

Život tinejdžera nije lagan; dok hormoni divljaju, moramo se skoncentrirati na učenje i dobre ocjene, preboljeti prve nesretne ljubavi, naučiti pravila pravog prijateljstva i imati urednu sobu kako bi roditelji što manje 'kvocali'.

Možda je baš zato snimljeno toliko filmova o odrastanju i problemima s kojima se tinejdžeri susreću. Sigurni smo da ste do sada pogledali gotovo sve, ali u slučaju da vam je neki promaknuo, donosimo listu najpopularnijih tinejdžerskih filmova:

#10 razloga zašto te mrzim

Ova romantična tinejdžerska komedija nastala je prije 15-ak godina, ali sigurni smo da će se mnogi od vas prepoznati u njoj. Radnja prati dvije sestre od kojih je mlađa popularnija, a starija je prilično nezainteresirana za druženja, posebno s muškim rodom. Problem nastaje kada otac donese pravilo da mlađa sestra smije dejtati tek nakon što starija probije led. No tko će dobiti naklonost tvrdoglave i neukrotive Kate? Ovaj film je neformalna osuvremenjena prilagodba poznate Shakespeareove komedije Ukroćena goropadnica.#Američka pita

Što se dogodi kada četiri zbunjena maturanta sklope pakt kojim se obvezuju će izgubiti nevinost do maturalnog plesa? Nastane kaos! Ova smiješna tinejdžerska seksualna komedija na šarmantan način pokazuje da su svi problemi odrastanja prirodni. Uspjeh je bio velik i neočekivan, a film je pobrao simpatije gledatelja, hrpu nagrada i status kultnog filma.

#Ona je sve to

Još jedan tinejdžerski film koji se temelji na okladi; popularni Zack kladi se sa svojim 'zločestim' prijateljem da može neuglednu i nepopularnu školsku kolegicu pretvoriti u kraljicu maturalne večeri. A što ako se zaljubi u nju? Odnosi popularnih i manje popularnih srednjoškolaca, ismijavanje, ali i zaljubljivanje i odrastanje – sve je to dio ovog filma.
#Nikada se nisam poljubila

Tko se ne bi volio vratiti u srednju školu i s iskustvom odrasle osobe proživjeti ponovno najljepše dane mladosti? Upravu takvu priliku dobila je darovita i marljiva Josie Geller koja radi kao urednica jednog dnevnog lista jedino što joj malo toga polazi za rukom i uglavnom radi krive poteze. Hoće li naučiti nešto novo?

#Juno

Jedno dosadno poslijepodne promijenit će život glavne junakinje ovog filma, samosvjesne i netipične tinejdžerice koja će se uskoro suočiti s neplaniranom trudnoćom. Kakva je reakcija roditelja i okoline na maloljetničku trudnoću i s kojim pritiscima će se mlada djevojka susresti? Juno je osvojio Oscara za najbolji originalni scenarij, a bio je nominiran u još tri kategorije.#Superbad

Kada je seks u pitanju, znatiželja tinejdžera ne jenjava – dokaz tomu je još jedna komedija u kojoj se glavna radnja vrti upravo oko te teme. Dva prijatelja srednjoškolca planiraju izgubiti nevinost prije nego maturiraju, no to neće biti tako jednostavno; iako su pozvani na veliki tulum, moraju nabaviti cugu što neće biti nimalo lako.

#Opasne djevojke

Odrasla u afričkoj divljini s roditeljima zoolozima, Cady Heron misli da zna što znači uzrečica da preživljavaju samo najjači. No, zakoni džungle dobiju novo značenje kada 15-godišnjakinja krene prvi puta u školu te se upozna sa psihološkim ratovima i nepisanim društvenim pravilima s kojima se suočavaju današnje tinejdžerice. Film je dobio nagradu BMI Film Music, Teen Choice i MTV Movie u nekoliko kategorija.


#Ubijajući gđu. Tingle

Troje srednjoškolaca, dvije seksi cure i jedan buntovni dečko, odlučili su u kući zatočiti nemilosrdnu profesoricu povijesti. Žele JU prisiliti na izmjenu ocjene, ali ona se ne da. Oni otkriju njezinu tajnu vezu s oženjenim nastavnikom tjelesnog i time ju ucjenjuju, ona im uzvraća psihološkom manipulacijom, okrećući ih jedne protiv drugih. Tko će izvući deblji kraj?

Izvor: mojtv.hr/popsugar.com
I.N.

Pročitajte još:

Sigurno niste znali: 8 tajni o vašim omiljenim hororcima

Ovo ne pokušavajte doma: 6 stvari koje su seksi samo na filmovima

Pripremite maramice: 11 filmskih scena koje nas uvijek rasplaču

Filmovi tinejdžeri

Još vijesti