Slika nije pronađena

Poznati svjetski modni brendovi imaju status savršenih, zbog čega nas uvijek šokira kada i oni podbace. Iako i u njima rade samo ljudi koji mogu pogriješiti, neki brednovi napravili su veeeelike failove. Za tebe smo izdvojili koji su se to poznati brendovi sami 'zakopali' u 2018-oj, a vjeruj nam - bilo ih je.

1. Dolce & Gabbana

Stefano Gabbana prije nekoliko dana napravio je ogroman fail za koji, iskreno, ni sami ne razumijemo zašto mu je to uopće i trebalo. Naime, poznati dizajner brenda Dolce & Gabbana ispod fotke Selene Gomez na instagramu objavio je komentar 'tako je ružna!!!'.

Ne znamo je li mislio da će proći nezapaženo ili je to neka fora za koju nismo znali, ali fanovi su ipak zaključili da je samo nepristojan. Digla se prašina na svim društvenim mrežama, a mnoge zvijezde poput Miley Cyrus stale su u obranu Selene. Suosnivač talijanskog brenda komentirao je Selenin outfit na modnom eventu 'The Catwalk' na kojem se pojavila u dugoj crvenoj haljini. Veliki promašaj za ovu svjetski poznatu modnu kuću!



2. Yeezy i Adidas

Kanye West zeznuo je svoj brend Yeezy, a usput i Adidas s kojim usko surađuje, kad je na jednom intervjuu za TMZ podržao predsjednika Donalda Trumpa i izjavio kako je 'ropstvo' zapravo stvar izbor. Ljubitelji mode, ali čak i sami fanovi Kanyea Westa odmah su negativno reagirali na njegov (samo još jedan u nizu) blam, a otišli su i korak dalje. Naime, pokrenuli su i peticiju kojom traže da Adidas otkaže sve veze i suradnje s Westom. Uf!


3. Karl Lagerfeld

Još jedan modni znalac koji se, vrlo slično kao i njegov kolega Stefano Gabbana, pošteno izblamirao prije nekoliko mjeseci. On je, naime, krenuo komentirati 'Me Too' pokret, inače usmjeren protiv nasilja među ženama. Za intervju s magazinom Numero izjavio je da bi 'sve manekenke koje su protiv nasilja i seksualnog zlostavljanja trebale napustiti svijet mode I otići živjeti u samostan'. Na ovo ne možemo dati nijedan pametan komentar, osim reći da je ovo jednostavno PREGROZNO.

4. H&M
Početkom godine poznati modni brend H&M napravio je ogromni gaf o kojem su pričali svi svjetski mediji. Našli su se u problemima jer su objavili fotku s tamnoputim dječakom koji nosi majicu s natpisom 'najkul majmunčić u džungli'. Postoji duga povijest korištenja pojma 'majmun' za tamnopute ljude, zbog čega je ova 'opaska' stvarno ispala rasistička i neugodna. Ne znamo je li švedski high street brend jednostavno zeznuo zbog vlastite neopreznosti ili je ovaj blam napravio namjerno...


5. Zara
Modni brend Zara popularan je u cijelom svijetu, pa tako i kod nas. Sigurno doma imaš barem jednu Zarinu majicu, haljinu ili hlače, ali zbog ovoga bi ih možda mogla prestati toliko često posjećivati. Nezadovoljni kupci burno su reagirali kad su iz Zare u prodaju plasirali suknju po cijeni od 90 dolara. Pitaš se u čemu je problem, suknja je jednostavno nešto skuplja i to je okej? E, pa stvar je u tome što ta ista suknja u Indiji stoji jedan dolar. Wauuuu, mogli bismo reći da je to prava prevara Zare kojoj ovo nije prvi put da se našla u ovakvoj neugodnoj situaciji.

Foto: Profimedia/GettyImages

D.Š.

Pročitajte još:

zanimljivosti modni brendovi

Još vijesti