Slika nije pronađena

Jedna studija pokazala je da samo 8% Amerikanaca spava potpuno golo i vjerojatno su ih smatrali čudacima do danas– no znanstvenici su dokazali da i nisu 'toliko ludi'.

Prema rezultatima istraživanja, 'golišavo' spavanje je zapravo zdravije i bolje za naš organizam. Pitate se zašto?

#Bolje ćete se naspavati

Prema Američkoj akademiji medicine spavanja, tjelesna temperatura snižava se tijekom noći, a nošenje pidžame može poremetiti ovaj prirodni ciklus. Ako se ne ohladite, nećete spavati dobro.

#Intimni dijelovi dobit će potreban kisik

Liječnica Jennifer Landa tvrdi da je spavanje bez pidžame dobro za naše intimne dijelove. Vlažnost vagine uspoređuje s vlažnošću prašuma koje su pogodno tlo za nastanak infekcija i bakterija. Ako spavamo bez pidžame, naši intimni dijelovi dobit će dovoljno zraka te ostati suhi i zdravi.

#Skidanje 'viška' s trbuha

Huffington Post piše da se 'golišavim spavanjem' može utjecati na opseg struka: tijelo se hladi tijekom noći što uzrokuje povećanje hormona rasta te smanjuje razinu kortizola što u konačnici utječe na zdrav apetit.

#Nećete se morati tuširati ujutro

10 minuta nije mnogo – osim ako se ne radi o ustajanju ujutro. Upravo toliko ćete uštedjeti svako jutro ako se ne tuširate, a to će biti lakše izbjeći ako ne nosite pidžamu. Šanse za znojenje su manje stoga će kosa i koža biti manje masne.


#Jednostavnije je

Ponekad se na kraju napornog dana samo želite 'srušiti' u krevet, a to će biti jednostavnije ako ne nosite pidžamu. Iako ne kupujemo mnogo pidžama, financijska ušteda je također izgledna.

#Ljetne vrućine lakše se podnose

Ako vam se ova ideja golišavog spavanja ne sviđa, pitat ćemo vas ponovno u srpnju. Ima li boljeg rashlađivanja nego spavanja samo među plahtama u vrućoj ljetnoj noći?

Foto: Shutterstock
Izvor: EliteDaily.com
I.N.

Pročitajte još:

Premalo sna u tinejdžerskoj dobi - problematičnije ponašanje kasnije

Tableti, računala i mobiteli prije spavanja utječu na spavanje i buđenje

Beauty sleep: koliko sna ti je zapravo potrebno?

Spavanje goli