Slika nije pronađena

Grupni razgovori su popularni već godinama, a ne postoji osoba koja nije uključena u barem jednu grupu na jednoj od društvenih mreža. Nekada nam su te grupe zaista odlične, pogotovo kada su njoj frendovi iz razreda ili s faksa, jer razmjenjujete neke informacije koje su svima potrebne. No, ti grupni razgovori znaju biti i jako zamorni.

Svatko od nas je uključen u barem jedan grupni razgovor – s prijateljima, obitelji, ekipom iz škole ili s faksa, s ljudima s treninga i slično. Uvijek dobro dođu kada brzo trebamo saznati neku informaciju koja nam je potrebna, ali ne razmišljamo koliko te grupe mogu biti zamorne. Često nas znaju živcirati zbog raznih razloga, a mi donosimo neke koje kroz koje smo svi barem jednom prošli u grupnom razgovoru.

1.Uvijek postoji netko koga baš i ne voliš

U grupnim razgovorima svatko dodaje nekog svog prijatelja kojeg voli, pa se na kraju broj sudionika naglo poveća. No, nisu svi međusobno najbolji prijatelji i nekada se zna dogoditi da je jedan od sudionika grupe neka osoba koju ti baš i ne voliš inače, ali zbog drugih se moraš praviti da ti je draga kako bi grupni razgovor funkcionirao.

2.Prečesto se mijenja tema

Teme u grupnom razgovoru se mijenjaju brzinom munje, pogotovo kada je u grupi hrpetina ljudi. Nekada niti ne stigneš odgovoriti na sve što bi možda htjela jer se teme toliko brzo mijenjaju da bi trebala biti dostupna 24/7 kako bi uspjela sudjelovati u svakoj temi onako kako želiš.

3.Imaš hrpu nepročitanih poruka

Najgore od svega je kada par sati nisi dostupna na mobitelu i onda te dočeka čak i više od 300 nepročitanih poruka. U principu ih ni ne moraš čitati jer su tvoji frendovi već izmijenili 10 tema, ali svejedno moraš kako bi ostala upućena u sve što se događa, a čitanje tih poruka može podosta potrajati.

4.Svađe su česta pojava

Svaka osoba ima svoje mišljenje i gledište na neku temu, a to često zna rezultirati nepotrebnim svađama u grupnim razgovorima. Neke se ne mogu izbjeći, ali znaju biti itekako neugodne jer ste svi međusobno prijatelji, ili barem poznanici pa se ne želite zamjeriti jedan drugome.


5.Poruke po noći te probude

Od hrpe sudionika u grupnim porukama, uvijek se nađe barem jedan koji čuje do kasno u noć i onda krene slati poruke u grupu. Nešto najgore od svega je kada te baš ta jedna poruka probudi usred noći, a nije uopće toliko bitna da tako da je ta osoba za slanje te poruke mogla pričekati i jutro.

6.Oduzimaju ti puno vremena

Generalno grupni razgovori oduzimaju puno vremena zbog svih prethodno navedenih stavki – od čitanja svih nepročitanih poruka, rasprava, razgovora i svađa. Nekada nisi ni svjesna koliko vremena ti to zapravo oduzme, bez obzira na to koliko si dobra prijateljica s nekima od njih.

Bez obzira na sve navedeno, neki možda ipak neće napustiti grupni chat jer su mu to prijatelji s kojima komunicira svaki dan, dok drugi ipak nemaju živaca za ovakve stvari.

Pogledajte još:

Bucket lista za sve koji idu u srednju: 15 stvari koje moraš napraviti ove školske godine

Pitanje tjedna: Što pokloniti prijatelju ili prijateljici za posebnu prigodu? Evo 20 ideja!

Pet kreativnih načina kako se družiti s frendicama i frendovima tijekom društvene izolacije

prijatelji chat razlozi grupni razgovori

Još vijesti