Slika nije pronađena

Stvar je u tome da svi vole imati sjajnu kosu, ali veliki broj cura nema previše vremena za posvetiti se uređenju i oblikovanju kose nakon dugog i napornog dana u školi i izvanškolskim aktivnostima.

Ako ste i vi jedna od onih koja ima kovrčavu džunglu na glavi i nemate dovoljno vremena da bi ujutro prije škole prethodno ugrijale peglu ili figaro, upotrijebile ih i ne zaboravile isključiti ih iz struje prije nego što izletite van kroz vrata u vrtlogu jutarnjeg bijesa i žurbe – na pravom ste mjestu. Ova rutina za kovrčavu kosu stvorena je za sve ljenjivce tamo vani.Ovo su isprobane metode za dobivanje zdravijih, definiranijih kovrča sa skoro nimalo uloženog napora:

1. Koristite suhe proizvode za styling i produžite vrijeme između pranja.

Zabavna činjenica: Budući da vaše kovrče imaju prirodne lukove i spirale, dio kutikule je zapravo izložen, što stvara direktni put za vlagu da napusti vašu kosu. Uzorak vaših kovrča također otežava spuštanje ulja s vašeg vlasišta do vaših vrhova, što je zapravo tužno. Kada šamponirate kosu, oduzimate joj još više vlage, pa za vas vrijedi pravilo - što manje pranja, tim bolje! Umjesto toga koristite suhi šampon i sprej za volumen kako biste produžili vrijeme između dva pranja i uljepšali svoje kovrče.
2. Isprobaj novu metodu sušenja kose.

Ta metoda zove se 'plopping', a zahtijeva vrlo malo truda i stvara super lijepe, definirane kovrče. 'Plopping' je metoda sušenja kose na zraku, a uključuje prebacivanje kose na ručnik od mikrovlakana. Takav ručnik smanjuje napuhnutost kose i stršanje neposlušnih vlasi. Samo nanesite na kosu svoj omiljeni balzam (onaj koji se ne ispire) i naopako odložite kosu u ručnik, zamotajte ga i možete ići spavati na miru jer, kad se probudite, imat ćete zadivljujuće lijepu kosu. Rezultate ćete vidjeti odmah! Ako otkantate sušilo za kosu to će uvelike poboljšati zdravlje vaših kovrči.


3. Doslovno samo nemojte dirati svoju kosu, ok?

Što više puta u danu dodirnete kosu, ona će biti više neposlušna. Nakon što ste kovrče prilagodile i oblikovale po želji, nemojte ih dirati. Ne prolazite prstima kroz njih, ne tresite njima i nemojte ih češljati, ni pod koju cijenu!

4. Perite kosu mlakom vodom.

Žao nam je što smo donositelji loših vijesti, ali oni kipući tuševi u potpunosti uništavaju vašu kosu. Pri visokim temperaturama voda oštećuje kutikule, zaštitni sloj vaše kose, i isušuje vaše kovrče. Suhe kovrče su vrlo neuredne, nezdrave i neposlušne, a to je ono što će vam ostati ako ste jedna od onih koje uživaju u toliko vrućem tuširanju da ne vidite kroz oblak pare koji se stvori. Morat ćete nešto i žrtvovati, ali barem će vam kosa biti blistavo kovrčava i zahvalna.
5. Spavajte na svilenoj jastučnici.

Osim što ćete se osjećati vrlo bogatom, spavanje na svili mogao bi biti odgovor na vaše kovrčave poteškoće. Prvo pokušajte spavati s labavo zavezanom punđom. To će povećati volumen i spriječiti da vam se kosa uvija u različitim smjerovima dok se suši. Nakon toga se prebacite na svilenu jastučnicu. Dok se u snu okrećete, dolazi do trenja između vaše kose i pamučne jastučnice, čak i ako vam je kosa podignuta i zavezana. Trenje ne samo da stvara nered, već je izrazito štetno za vašu kosu. Svila uvelike smanjuje količinu trenja, a vaše jutarnje kovrče bit će znantno ljepše.

Samo budite ljubazne prema svojim kovrčama. Uzvratit će vam svu ljubav na najbolji mogući način – u to smo sigurni!

Foto: Shutterstock - Alena Ozerova/ Giphy/ YouTube

M.S.K.

Pogledajte još:

I par centimetara se broji: Uz ovih 9 trikova kosa će ti u tren oka izgledati dulje

Skriva se ispod kape: James Charles odlučio pokazati fanovima što mu se događa s kosom nakon blajhanja

Treba ga isprobati ODMAH! Ovaj šampon za kosu trenutno ima najviše pozitivnih recenzija na Internetu

Kosa ljepša kosa ljepota #zdravlje pet Kovrče savjeti