Slika nije pronađena

Znamo da čuvanje tajni nije nikakva fora, uostalom može nam stvarati velike probleme ako smo po prirodi brbljavice koje teško sačuvaju nešto samo za sebe.

Sigurno ti nije ugodno ni kad saznaš da je netko od tebe skrivao nešto važno ili prešutio neke stvari koje bi ti željela i/ili trebala znati. Zato nam je potpuno jasno zbog čega čuvanje tajni nikome nije jako zabavno.

via GIPHY


Osim što se stalno možeš osjećati u strahu da slučajno ne bi odala tajnu koju čuvaš, to nije jedini razlog zbog kojega bi tajne morala izbjegavati u što širem luku. Naime, jesi li znala da čuvanje tajni može biti loše i za tvoje zdravlje?

via GIPHY


Da, dobro si pročitala. Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da čuvanje tajni može biti itekako opasno za tebe i tvoje zdravlje.

Tinejdžeri koji čuvaju tajne navodno su tužniji, manje samouvjereni i češće imaju glavobolje nego oni koji to ne rade. Osim toga, oni koji koji su stalno prisiljeni čuvati tajne pripadaju 'lošim' skupinama djece i imaju slabije odnose sa svojim društvom iz razreda ili škole.

Ovo istraživanje provodilo se između 800 djevojčica i dječaka od 14 do 19 godina, a rezultati su iznenadili i nas.

Foto: Pixabay/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Kakva bruka: Stvari koje svi potajno radimo, ali nas je sram priznati

Kako reći roditeljima da imaš starijeg dečka? Pripremi se, pozovi ga i...

Celebrity lajavci: poznati koji su javnosti otkrili tajne drugih slavnih faca

tajne Čuvanje tajni #zdravlje