Slika nije pronađena

Ukosnice su nezaobilazan predmet za stiliziranje kose i realizaciju svake frizure. Mogu ti pomoći da makneš šiške sa čela ili iz očiju u onoj groznoj fazi kad si ih odlučila pustiti, za učvršćivanje pletenica, kroćenje onih dijelova kose koji strše nakon što ju zavežeš u konjski rep. Ako imaš bujnu “grivu” velike su šanse da ti se pokoja i “zagubi” u kosi, a nađeš ju tek kad pereš kosu.

No, osim što su tajna svake dobre frizure, mogu ti pomoći i u drugim svakodnevnim situacijama (ne mislimo nužno na provaljivanje zaljučanih vrata kao u filmovima, ali i to je moguće).

Ovo su neke od situacija u kojima će ti zatrebati i pomoći ukosnica…

1. Prilagodi naramenice svoga grudnjaka

Ponekad će ti klasične naramenice smetati jer ćeš htjeti obući majicu s većim izrezom na leđima, sportski topić ili haljinu s naramenicama koje se križaju na leđima. U ovoj situaciji posegni za ukosnicom! Pomoću njih lako ćeš “prekrojiti” svoje naramenice i učvrstiti ih u položaju koji god ti odgovara.

2. Popravi pokvareni ciferšlus

Ako ti se cif zaglavi ili potrga, uvuci u njega ukosnicu i povuci. Ovo će odmah pomoći, a odlična je pomoć i u situacijama kad imaš dubok izrez na leđima, a moraš se zakopčati sama.

3. Ukrasi nokte

S ukosnicom možeš ukrašavati nokte! Možeš raditi točkice, snjegoviće, a ako ukloniš zaobljeni dio – moći ćeš raditi i ravne linije. Drži koju ukosnicu u svom neseseru za manikure i ukrašavaj nokte kako god ti padne na pamet.

4. Iskoristi ukosnicu kao “bookmark”

Stavi ukosnicu na stranicu knjige koju čitaš. Na taj način nećeš zaboraviti gdje si stala, a nećeš morati raditi ružne “uši” koje uništavaju knjige.

5. Ukroti predugačak remen

Ponekad je remenje predugačko, pogotovo ako isfuraš remen koji pripada tvome dečku ili najboljem prijatelju. Ako ti nakon namještanja na odgovarajuću rupicu ostane predugačak višak koji ti visi, iskoristi ukosnicu kojom ćeš ga zadržati na mjestu.

6. Stisni svaki “reset” dugmić

Reset dugmići najčešće su jako teški za stisnuti iz jednostavno razloga da ih nije lako stisnuti slučajno. No, upravo ih je zbog toga jako teško stisnuti. S ukosnicom neće biti nikakvih problema!

7. Iscijedi zubnu pastu

Ako si štedljiva dušica i želiš potpuno iskoristiti pastu za zube, stavi ukosnicu na kraj tube (paralelno sa onim “šavom” na kraju paste) i stišći prema otvoru na tubi. Ništa neće ostati neiskorišteno!

Foto: Freepik

L.B./ Izvor: Gurl
Pročitajte još...

Trikovi za lakši život – evo što svaka djevojka treba znati!

Trikovi pomoću kojih ćete izgledati bolje na svakoj fotki!

Spas u zadnji čas: najkorisniji beauty trikovi za svaku djevojku!

ukosnice hacks svakodnevne situacije trikovi nokti ciferšlus Grudnjak knjige