Slika nije pronađena

Iako znamo da ćeš ionako napraviti po svojem, da ti je stil razmišljanja drukčiji od odraslih, da bi neke stvari iz djetinjstva promijenila da možeš, znamo i da si vrijedna truda, našeg i svačijeg.

Često se trudimo uklopiti u zadane okvire ljepote i ponašanja, pa postajemo anksiozni i ljuti kada  radimo nešto protiv svoje volje ili neuspješno. I sad, da imamo vremeplov, rekli bi sami sebi ovih devet stvari i osvijestili ih:

1. Ponekad možeš biti "neženstvena", bezobrazna ili malo zločesta – poželjno je da izraziš svoje mišljenje i kažeš da te smeta neprikladno ponašanje. Kad te dečko nakon spoja pokuša poljubiti, a ti baš ne bi, nemoj. Ako ti radi nešto protiv tvoje volje, pobuni se.


2. Ako se ne osjećaš dobro ili ti nije ugodno vani, jednostavno odi kući
– čak i ako ti je na rođendanu BFF loše, tko te smije zadržavati? Imaš autonomiju odlučivanja i ne moraš slobodno vrijeme trošiti na stvari koje te umaraju.


3. Taj prekid i nije bio tako strašan – sad ti se čini da više nikad nećeš voljeti, da si ti kriva za neuspjeh ili nedovoljno dobra za njega, ali nije tako. Oporavit ćeš se, slobodnog vremena imat ćeš više i voljet ćeš nekog drugog još jače.

4. Ljepša si nego što misliš – da, svi imamo bubuljice, malo masti na trbuhu, ali kad pogledaš svoje fotke s odmakom vremena, shvatit ćeš da si prekrasna.


5. Bit će bolje – zvuči kao otrcana fraza, ali život se sastoji od dobrih i loših faza. One čine tvoj život i oblikuju te, uči iz toga, umjesto da se bediraš.

6. Izbjegavaj jal i zavist – i tvoji prijatelji kojima je, čini se, život med i mlijeko, imaju svoje probleme; možda će se pojaviti za dan, dva ili pet godina, dok ti svoje već riješiš pa ćeš moći pomoći prijatelju.

7. Moraš samostalno odlučivati – znamo da je to stresno i naporno, ali neće te ubiti.


8. Odijelo ne čini čovjeka – to što neki iz tvog razreda nose markiranu odjeću ili skupe cipele, može značiti i da su njihovi roditelji u dugovima, a to ne želiš svojima. Troši onoliko koliko imaš.

9. Stres će uvijek postojati, nauči se živjeti s njim – planovi se često izjalove, život mijenja, ništa nije savršeno. Jednostavno prihvati te činjenice i bit će ti lakše.Foto: Pinterest/We Heart It

M.Z.


Pročitajte još:

Nema bediranja petkom – riješi se stresa u samo 10 minuta

Što sve cure rade za lajkove – ovaj trend izbjegavaj jer je opasan

True or not? Ovo su noćne more svih mlađih od 20 godina


istine

Još vijesti