Slika nije pronađena

Jeste li se ikad zapitale kako vaši omiljeni celebovi i beauty vloggerice imaju one lude i nevjerojatno duge trepavice? Ne mogu se svi roditi s gustim, dugim, savršeno uvijenim trepavicama, zar ne?

Neke maskare zaista mogu izvesti jedno malo čudo, ali nijedna ne radi toliko dobro. Uz to, jeste li ikad primijetile kako ti isti celebovi i influencerice imaju savršene trepavice čak i u no make-up izdanju? Naravno, radi se o ekstenzijama trepavica, koje su u osnovi poput ekstenzija za kosu, ali su za vaše trepavice. Sve više i više ljudi ulaže novac u ovaj skupi tretman, tako da možda imate neke prijateljice koje su to isprobale, a možda i same razmišljate o tome.


via GIPHY


Skupe su, zahtijevaju održavanje, a postoji i određeni strah od ispadanja prirodnih trepavica. Trepavice mogu uvelike utjecati na tvoj izgled, ali lijepe, nove trepavice ne dolaze bez svojih nedostataka koje svakako želite uzeti u obzir prije nego što ih nabavite. Skupe su, ali ne traju vječno. Dakle, ako razmišljate o ulaganju u ovaj ne baš jeftin beauty trend, evo svega što trebate znati prije nego što to i napravite.

Što su zapravo ekstenzije trepavica?

Ekstenzije trepavica su pojedinačne dlačice koje se nanose na svaku pojedinu trepavicu. Proces uključuje to da legnete i zatvorite oči, dok vam stručnjak stavlja jednu po jednu ekstenziju na vaše trepavice.


via GIPHY


Po čemu se razlikuju od umjetnih trepavica?

Kod umjetnih trepavica se u osnovi koristi ljepilo za trepavice kako bi se pričvrstila traka lažnih trepavica duž linije trepavica, a pomoću ekstenzija, kozmetičar/ka zalijepi svaku ekstenziju trepavice na vaše prirodne trepavice, tako da izgledaju prirodnije i prilagodljivije. Mogu se i prilagoditi vašem obliku lica i očiju prema duljini, debljini i količini kako bi vam se pružio savršen izgled. Također, one traju duže- od šest do osam tjedana.

Koliko dugo traje proces stavljanja ekstenzija na trepavice?

Ako ste nestrpljivi i imate problema sjediti, neće vam se svidjeti ovaj proces. Morate ležati sa zatvorenim očima više od sat vremena. No, za razliku od toga kad ste recimo kod frizera ne možete biti na Instagramu ili listati časopis kako bi vam vrijeme brže prošlo. Međutim, nije toliko teško ostati miran kao što možda mislite da bi bilo, i to možete u potpunosti iskoristiti kao izgovor za spavanje.

via GIPHY


Kakav je osjećaj nakon što se stave ekstenzije?

Prvih nekoliko sati će vam trepavice djelovati pomalo teške i čudne, ali onda se naviknete na njih i s vremenom ih uopće nećete osjetiti. Isto tako, morate biti dodatno oprezne da ne trljate oči kako vam ekstenzije ne bi počele ispadati.

Izgledaju li lažno? Što ako vam se ne svidi kako izgledaju nakon što ste ih stavite?

Najbolje bi bilo da počnete s prirodnom verzijom ekstenzija jer će vam čak i tako trebati malo vremena za naviknuti se na nove trepavice. Imajte na umu: Ako odlučite da vam se ne sviđa taj look ili mrzite to kad počnu ispadati, ne možete ih jednostavno ukloniti kao što je to slučaj s umjetnim trepavicama. Također, ne možete ih vući ili čupati jer se koristi profesionalno ljepilo. Dakle, ako ih želite ukloniti, vratite se u salon i profesionalno ih uklonite, kako ne biste na kraju iščupale vlastite prirodne trepavice.


via GIPHY


Smiju li se močiti?

Čak i ako ih ne napravite po ljeti morate biti oprezne prilikom umivanja lica, posebno u prva 24 sata. Važno je da ekstenzije trepavica ne namočite u prva 24 sata od stavljanja, što omogućuje ljepilu za trepavice da se osuši i slegne kako spada. Također, želite izbjeći njihovo moćenje kako bi duže trajale ekstenzije, a to nije lako. Međutim, ako ih nakon prvih 24 sata slučajno namočite, nije kraj svijeta i nije da sve ekstenzije ispadnu, ali što ih manje budete močile, to će duže trajati.

Koliko dugo traju?

Dobar set produžetaka trebao bi trajati 4 do 6 tjedana, a dopune se mogu obaviti nakon tjedan dana. Definitivno će vam biti prečudno kad počnu ispadati, a mogu i izgledati pomalo čudno. Da bi duže izdržale nemojte ih močiti i izbjegavajte spavanje na licu, tj. ravno na trepavicama.


via GIPHY


Zahtijevaju li puno održavanja?

Ako odlučite da vam se sviđa taj look morat ćete ih redovito održavati. Trepavice padaju postupno tijekom 4 do 6 tjedana, ali možete ih početi puniti već 1. tjedan nakon nanošenja. Trošak je niži od početnog, a dopune traju od 7 dana do 22 dana ili više. Imajte na umu- što duže čekate između dopuna, trebat će vam više novih trepavica, što će duže trajati i više koštati.

Kako bi se trebale brinuti za njih?

Trebate češljati trepavice svaki dan kako biste im pomogle da izgledaju najbolje što mogu. To traje dvije sekunde, tako da to nije neka velika neugodnost.

Možete li nositi maskaru ako imate ekstenzije?

Pokušajte ne nositi maskarum ali ako stvarno morate, onda nemojte koristite vodootpornu maskaru. Sredstva za uklanjanje vodootporne šminke sadrže ulja koja razgrađuju ljepilo za trepavice i skraćuju im život. Također, moguće je da nanošenje maskare skine ili ošteti trepavice. Općenito, izbjegavajte svu šminku za oči.


via GIPHY


Hoće li ekstenzije oštetiti vaše prirodne trepavice?

Istina je da ekstenzije trepavica mogu uzrokovati da vam prirodne trepavice ispadaju, što znači da, kada ekstenzije počnu ispadati ili odlučite da ih više nećete, vam se neće svidjeti način na koji vaše prirodne trepavice izgledaju nekoliko tjedana post-ekstenzija. Da ne biste upropastili trepavice, obavezno posjetite pouzdanog profesionalca. Ako su vam ekstenzije preteške, to može uzrokovati ispadanje prirodnih trepavica. Također, loša aplikacija bi mogla uzrokovati ispadanje. Čuvajte vlastite trepavice koristeći hranjive proizvode za njih.


Vrijede li ekstenzije trepavica?

To je najgori dio svega - trošak! Ovisno o tome gdje ih radite idete, one mogu koštati od 400tinjak kuna nadalje za prvu aplikaciju, ovisno o tome koliko trepavica trebate. Budući da ih morate stalno nadograđivati, ne možete uštedjeti samo za taj jednokratni trošak. Morat ćete se biti spremne odreći nekih drugih luksuza kako bi se mogle izvući iz kreveta izgledajući budno. Također, one ujutro skraćuju vašu rutinu šminkanja, ali prije nego što ih odlučite staviti, definitivno se osvrnite na troškove i budite sigurne da je to nešto u što želite često ulagati novac.

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Dok si pod tušem često umiješ i lice? Ispada da to nikako ne bi trebala raditi istovremeno, a evo i zašto

Produži rok trajanja laku na noktima! Uz ove savjete izdržat će ti dulje od nekoliko dana i izgledati WOW

Zašto bi trebala nositi majicu sive boje kako bi pronašla svoju savršenu nijansu pudera?

Cijena lažne trepavice trajanje ekstenzije trepavice look savjeti

Još vijesti