Slika nije pronađena

Dok slušaš na satu što nastavnik govori, šaraš po nekom papiru i što najčešće nacrtaš? Cvjetiće, lica, simetrične znakove? Saznaj što ovakve črčkarije govore o tvom karakteru.

Cvjetići

Češće ih crtaju djevojke nego dečki. Osobe koje crtaju cvjetiće su nježne dušice, vole prirodu, nekad pomalo dječji naivne. Cvjetovi označavaju pasivnu stranu pa su pomalo takve i ove osobe, a crtate li ruže s velikim trnjem, ovo označava razočaranost ljubavlju.

Lica

Crtaš li lijepa i sretna lica, znači da voliš biti s ljudima, a često su to zapravo idealizirani crteži same/og sebe. Ružna i nesretna lica crtaju osobe koje ne vole ljude i koji su dosta zli u svojoj nutrini.

Oči

Crtkanje očiju znak je neistraženog i nedovoljno otvorenog umjetničkog karaktera. Ove osobe žele biti slavne i žele da ih se obožava. Ako se često crtaju oči koje previše bulje, znak je da osoba nerado otkriva svoju intimu i boji se da ju netko previše promatra i analizira.

Usta

Često crtkanje usta  znak su postisnute želje. Također mogu biti znak velikog umjetničkog talenta koji je potisnut negdje daleko, u nutrinu.

Geometrijski likovi

Črčkarije geometrijskih likova znak su radišne i dobro organizirane osobe. Crtaš li često trokutove znak je da se često pitaš o svrsi svog postojanja i tražiš nekakav dublji smisao. Krug je poznat u svim starim kulturama, a predstavlja više stvari – kruženje života, kotač, sunce, mjesec, a često i cijeli svemir. Osobe koje ga često crtaju su intuitivne i pomalo tajanstvene, zanima ih alternativa i duhovnost. Crtaš li često kvadrate i slična tijela s ravnim linijama i bridovima znači da imaš veliku želju za postavljanjem reda u kaos koji vlada oko tebe.

Srca

Ovo je očiti znak da si zaljubljen/a ili barem želiš biti. Veze i ljubav te jako zanimaju, ali srca također mogu biti i znak da si oprezan/na u ljubavi.

Zvijezde

Zvijezde crtaju ambiciozne osobe koje se uvijek žele pokazati u što boljem svjetlu. One označavaju i optimizam i puno energije.

Crtice

Crtice, jedna do druge okomito ili vodoravno, znak su da se osjećaš poput uhvaćene životinje ili kao čovjek u zatvoru. One su i znak bespomoćnosti koju osjećaš.

Točke

Točke su znak velikog nemira, a nekad čak i poremećene ličnosti, posebice ako su nabacane bez ikakvog reda. One su također i znak borbenog duha koji se voli natjecati. Mogu biti i znak vrlo strpljive ličnosti koja će često izabrati teži put za rješavanje određenog problema.

Strelice

Crtaš li često strelice, konformist si i uvijek slijediš druge. Ako ih crtaš naglo i u jednom potezu, a vrh im je gore, ambiciozan/na si i želiš akciju u životu, želiš uspjeh.

Kućice

Crtanje kuća znak je da voliš obiteljski život i da se najbolje osjećaš kod kuće, posebice ako kućice imaju mnogo detalja, poput prozora, dimnjaka i slično. Ako crtaš kućice koje imaju klimal krov i zidove i nemaju prozora znak je da nisi zadovoljan/na svojim obiteljskim životom. Crtaš li obavezno i dim iz dimnjaka, vrlo si ugodna osoba koja svima želi dobrodošlicu i dobro.

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com

crtanje karakter psihologija

Još vijesti