Slika nije pronađena

Instagram je društvena mreža na kojoj možemo pratiti različite tutoriale i profile o ljepoti, modi, fitnesu, ljubimcima, hrani, a profili knjigoljubaca kao da su zapostavljeni.

Ako se smatrate knjiškim moljcem, odnosno osobom koja je veliki ljubitelj knjiga i za vas postoje Instagram profili koje obavezno morate pratiti.

Hashtagovi  #BookFaceFriday, #Bookstagram ili #CurrentlyReading kriju profile knjigoljubaca koji dijele svoju strast s drugima.

Evo koje Instagram profile trebaju pratiti ljubitelji knjiga:

Strand Book Store (link profila)

The Strand Book Store nalazi se u New Yorku još od 1927. te ima tri kata prepunih knjiga , najviše onih rijetkih. Knjižara se nalazi na Broadway Streetu. Ovo je zapravo prava hipsterska meka i okupljalište onih koji se žele družiti s knjigama i ljudima, a često se organiziraju događaji popraćeni pjevanjem, čitanjem, a sve je to zabilježeno na Instagramu. Na profilu se nalaze preporuke osoblja o knjigama, fotke iz knjižare te redovito dijele poklone preko mreže.Coffee and Books
(link profila)

Što je čitanje bez kave? Ako ništa drugo znamo da će nam usta biti suha bez fine kavice koja uz knjigu dobro sjeda jednako kao šećer. Ovaj Instagram profil prati Tanbiru Minhas koja putuje i obilazi rustikalne i indie knjižare u San Franciscu. Njezine fotke su predivne i ostavljaju bez daha, a sve knjigoljupce će natjerati na još više čitanja...uz kavu naravno.


Subway Book Review (link profila)

Svi imamo mišljenje o onome što smo pročitali, a ekipa s profila Subway Book Review ispituje ljude iz podzemne o knjizi koju čitaju. Putnici koji čitaju daju svoj osvrt na knjigu. Ovo je nešto kao Humans of New York, ali s knjigama.


Blue Eyed Biblio (link profila)

Emily Ables je 18-godišnjakinja koja je svoj Instagram profil posvetila knjigama. Ima ga dvije godine i stalno objavljuje ono što trenutno čita s hashtagom #CurrentlyReading, a ima 120 tisuća pratitelja. Njen profil sastoji se od fotki knjiga i recenzija, a isto tako fotka umjetničke fotke knjiga koje čita.


Cat Book Club (link profila)

Ljubitelji mačaka će biti oduševljeni i baš zato ne trebamo opisivati ovaj profil.


Out of Print (link profila)

Out of Print je brend koji transformira korice klasika poput Velikog Gatsbyja ili Alise u Zemlju čudesa u odjeću, nakit i druge predmete. Najbolji dio ove ideje jest to što se kupnjom svakom proizvoda donira knjiga preko Book for Africa.


Ophelia Desdemona (link profila)

Klasika nikada nije izgledala slađe! Ovaj Instagram profil prati klasična književna djela koja su uglavnom rijetka za pronaći. Neke od knjiga su `odjevene` u neobične korice što ih čini totalno drukčijima. Na profilu se miješa poezija i filozofija, a podsjetit će nas na sve klasike koje ne stignemo pročitati jer uvijek nekako zaboravimo.
knjige ljubitelji knjiga instagram knjigoljupci knjiški moljci

Još vijesti