Slika nije pronađena

Selfie fotke su toliko popularne da smo sigurni da gotovo svatko želi imati barem jednu takvu sliku. Ali što ako nikako nismo zadovoljni onime kako ispadamo na fotki – je li to vrijedno našeg života?

Glavni lik ove sulude priče je 19-godišnji Danny Bowman koji je dnevno provodio i 10 sati snimajući selfije. Svaki dan u njegovom bi se mobitelu našlo 200njak novih fotki.

On je očajnički želio snimiti 'savršeni' selfie zbog čega se ispisao iz škole, smršavio čak 12 kilogram te bio agresivan prema roditeljima ukoliko bi ga pokušali urazumiti.

Da nije tužno, bilo bi smiješno

Danny je prvi britanski ovisnik o selfijima. Nakon pokušaja samoubojstva, on se polako vraća u normalan život premda se još bori s hrpom poremećaja.


Vodeći psihijatar na klinici gdje se Danny liječio od ovisnosti otkrio je da je smimanje selfija toliko rašireno da se sada smatra mentalnim poremećajem


'Prvi sam selfie postao na Facebook kad mi je bilo 15 godina. Ljudi su počeli komentirali, ali djeca znaju baš biti okrutna. Jedan mi je dečko napisao da mi je nos prevelik, a rugi je komentiao moju kožu. Snimao sve višr i više kako bih dobio pozitivne komentare. Totalno bi me diglo kada bi netko napisao nešto lijepo, ali i spustilo kada bih dobio nepristojan komentar'
rekao je Danny.

Mislite li da cijela ova stvar sa selfijima odlazi k vragu ili je sve samo stvar pojedinca?

Foto: Facebook
I.N.

selfie ovisnost

Još vijesti