Slika nije pronađena

Dok sve tvoje prijateljice mijenjaju dečke i simpatije brzinom svjetlosti ti sama očajavaš i misliš: koja sam ja gubitnica! No, trebala bi shvatiti da takav način razmišljanja nije dobar.

Preživjeti školu može biti zeznuto jer nemamo svi sposobnost snalaženja među ljudima; djelujemo `awkward`, imamo samo jednog prijatelja i ne idemo na cool rođendane popularnih učenika pa drugi nazivaju totalnim luzerima.

Možemo naučiti puno iz svog `luzerstva` jer nas to ne određuje dalje u životu, a što prije shvatimo da ipak ne može biti sve onako kako smo zamislili i to prihvatimo saznat ćemo što je dobro u tome što smo odrastali `poput luzera`:


Tvoji odnosi s ljudima su čvršći i nisu površni

Budući da `luzeri` imaju tek nekoliko prijatelja tijekom škole možemo slobodno reći da su ta prijateljstva čvršća i da odnos nije površan. Zar nije bolje izaći iz srednje s dvije uistinu dobre prijateljice nego s deset fejk frendova koji će nas otkantati i zaboraviti za nekoliko mjeseci?


Lakše se fokusirati na važne stvari

Nepopularni ljudi uglavnom ne znaju sve tračeve iz škole niti zašto je Martina lajkala Luki novu fotku na fejsu. Upravo se zato `luzeri` mogu koncentrirati na bitne stvari poput učenja, pisanja zadaća i ostaloga što će im kasnije donijeti dosta uspjeha. Oni koji se u školi fokusiraju na to tko je što odjenuo, tko je s kim zabrijao i slično uglavnom ne doguraju daleko.


Dobro stječeš nove prijatelje

Ako si `luzer` onda znaš kako je teško steći prijatelje i baš zato ne želiš da se tako osjeća osoba koju si tek upoznala. `Gubitnici` imaju sposobnost brzog stjecanja prijatelja zbog naglašene empatije prema drugima jer su oni svakodnevno prolazili kroz sito i rešeto i svjesni su vrijednosti pravih prijatelja.


Samostalnija si

U slučaju da si bila tretirana kroz odrastanje kao luzer onda znaš da se nisi puno oslanjala na ljude, a njihova potvrda ti uopće nije potrebna. Tebe zaista nije briga za tuđe mišljenje jer si se nekada i pokušala uklopiti, ali nisi uspjela što znači da se možeš ponašati kako god želiš. Imaš želju kratko ošišati kosu? Slobodno. Želiš se baviti mačevanjem? Nema problema, ionako ti ne treba tuđa potvrda o tome.


Borbenija si

Tijekom srednje nisi dobila ništa na temelju svog izgleda, poznanstava, partijanja i drugih površnih stvari nego zbog svog humora, pameti i osobina. Osobe koje su bile popularne u srednjoj se teško snalaze izvan nje jer im nije jasno kako to da na fakultetu (ili novom poslu) nitko nije opsjednut njima i njihovim izgledom što znači da ih realnost života jako pokosi, a ne znaju se ni boriti pravim sredstvima za ono što žele.


Tvoj život može ići samo uzlaznom putanjom

Kada se budeš pogledala za deset godina u ogledalo znat ćeš da govorimo istinu jer zaista možeš samo ići naprijed. Ako su se tvoje vršnjakinje stalno šminkale za školu, oblačile provokativnu odjeću za van, mijenjale dečke i slično, to znači da se nisu ponašale u skladu sa svojim godinama. Ti kao `luzer` si živjela svoje tinejdžerske godine i pomalo odrastala što znači da si postepeno postajala ljepšom, pametnijom, smješnijom i da te čekaju dobre stvari.

luzer popularna ekipa gubitnik

Još vijesti