Slika nije pronađena

Biti dobra osoba nije uvijek baš lako. Kod svakoga u nekom trenu prevlada onaj mali vražićak na ramenu koji te tjera na ne baš lijepa ponašanja. Ali nekada je to skroz u redu! Ova ponašanja se računaju pod ružna, ali su za tvoje dobro.

To ne znači da je u redu biti grozna osoba. Ni približno. Sva ponašanja kojima ćeš nekome drugome učiniti zlo ili nekoga povrijediti nisu nešto što bi itko trebao raditi. Međutim, postoje situacije koje su siva zona. U nekim je slučajevima ipak malo opravdano ako napraviš nešto ružno, jer to radiš radi svoje dobrobiti. U većini slučajeva, svi će uvijek gledati prvo sebe, a tek onda druge. I u redu je paziti na sebe i imati svoje ja u određenim situacijama. Ovih su 7 situacije iznimke koje pripadaju u sivu zonu i kada je tvoje ružno ponašanje zapravo dopustivo.

1.Kada ti se netko drugi sviđa iako si u vezi
Čak iako si u vezi i imaš curu/dečka koje voliš i koji su ti apsolutno preezgodni, to ne znači da odjednom nećeš primjećivati i druge ljude oko sebe. Kada ti se sviđa neka osoba koju sretneš u školi ili upoznaš u društvu, a u vezi si, ne trebaš se osjećati loše ili kao da si užasna osoba. Slobodno im se osmjehneš ili namigneš bez osjećaja krivnje. Sve dok je to samo kratka simpatije, u redu je. Ako kreneš nešto pokušati s tom osobom, e to je onda već ponašanje koje nije dopušteno.2.Laganje da zaštitiš sebe
Da, laganje nije lijepo, ali postoje situacije kada ti neka mala laž može dobro doći i ne bi se uopće trebali tada osjećati loše. Ako će ti ta laž pomoći da zaštitiš sebe, a neće naštetiti nikom drugom, to je skroz u redu. Samo nemoj da ti to postane navika.

3.Sebičnost kada ti se dogodi nešto dobro
Nisi grozna osoba ako se veseliš jer si ti dobila 5 iz testa, a frendica 1 ili zato jer ti se javio dečko koji se sviđa i tvojoj frendici. Naravno da ćeš se veseliti kada ti se dogodi nešto dobro i takav je oblik sebičnosti skroz dopušten. Nemoj se osjećati loše jer nije da se veseliš tuđoj nesreći, već svojoj sreći.4.Poneki ispadi bijesa
Izvikati se na nekoga ili bijesno zalupiti vratima nije najidealnije ponašanje, ali svi imaju dane kada su loše volje i kada je dovoljna jedna sitnica da ih gurne preko ruba. Obično to bude na osobu koja je to najmanje zaslužila, ali zato postoje isprike. Ispričati se, priznati da je tvoja greška, objasniti zašto i nikada to ne ponoviti – i sve je u redu, osoba će razumjeti. Ako pak imaš ispad bijesa na nekoga tko te namjerno provocira, tada se tek ne trebaš osjećati kao da si grozna osoba, zaslužili su to.

5.Slomiti srce nekome
Prekinuti s nekim za koga znaš da mu se sviđaš i/ili da te voli se čini kao najružnija stvar, ali bolje je i to nego lagati toj osobi i nastaviti biti s njom iako znaš da ne osjećaš isto što i ona. Prekidi nisu lagani, kao za osobu koja bude ostavljena, tako i za osobu koja ostavlja. Naravno da se osjećaš grozno jer znaš da ćeš nekome slomiti srce, ali zapravo radiš dobro prekidanjem, puno je gore nekoga zavlačiti.6.Tračanje
Da, tračanje je loše i ružno, ali svi to rade, nisi loša osoba ako se nekada pridružiš. Postoji granica između bezopasnog tračanja i namjernog širenja laži (tračeva) o nekome. Ljudi jednostavno vole pričati o drugima, a nekada ih to i spaja. Nemoj se brinuti da si zbog toga loša osoba.

7.Prekidanje prijateljstva kad je netko loš utjecaj/toksična osoba
Maknuti nekoga iz svog života se čini kao drastičan potez, ali ako imaš dobar razlog zašto to radiš, skroz je opravdano obrisati tu osobu s društvenih mreža, iz moba, iz života. Čini se kao loše i na trenutke kao pretjerana reakcija, ali ako je netko loš utjecaj ili je toksična osoba, bolje će ti biti bez takve osobe. I ovo je situacija kada trebaš biti sebična.


Pogledajte još:

Znakovi koji pokazuju da si u vezi iz totalno pogrešnih razloga - onih sebičnih i ružnih

[HOROSKOP] Najružnija osobina svakog od znakova zodijaka – nekada stvarno pretjeraju

Sve su nas zavarali: U ovih 11 filmova i serija likovi koji su kao dobri zapravo to nisu – sebični su i toksični

opravdano ružna ponašanja ponašanje povrijediti Nepristojno