Slika nije pronađena

Ako se voliš trackati mirisavim kremicama i njegovati svoju kožu onda sigurno ne možeš bez losiona za tijelo! I potpuno si u pravu! Koža je naš najveći organ i moraš ga štititi od grubih prirodnih elemenata (sunca, hladnoće, suhog zraka). U starosti ćeš vidjeti da će se itekako isplatiti!

Losion za tijelo također je jedna od onih stvari kojih sigurno uvijek imaš viška. Iako se sigurno neće pokvariti, dobro je iskoristiti starije zalihe za nešto drugo. Za što drugo, pitaš se? Evo nekoliko ideja!

1. Riješi se statičkog elektriciteta

Znaš onu iritantnu pojavu kad ti se odjeća naelektrizira i onda ti kosa strši i prkosi gravitaciji, a i na sve drugo se prenese elektricitet? Osim što kvari frizuru i uzrokuje to da ti kosa leti u usta, jako je zamorno. Riješi ovaj problem uz pomoć losiona za ruke! Nanesi ga malo na dlanove, protrlja i prijeđi dlanovima preko odjeće. Nemoj pretjerati s losionom – pričekaj da se malo upije u ruke – jer ne želiš riskirati masne mrlje po odjeći.

2. Iskoristi ga kao masku za hidratizaciju kože

Mnoge maske za lice sadrže sredstva za isušivanje kože (pogotovo one protiv akni i prištića) iako na njima piše da hrane i vlaže kožu. Ako ti lice žeđa za hidratizacijom, posegni za svojim losionom. Nanesi ga u nekoliko debelih slojeva, ostavi na licu 10-15 mniuta i ukloni toplom, vlažnom krpicom za pranje ili ručnikom. Nanesi uobičajenu količinu kremice i to je to!

3. Riješi se “mlade kose” i neposlušnih kovrča uz rub lica

Kako ti zoveš one malene, paperjaste kovrčice mlade kose koja uvijek nestašno strši oko ruba lica? Iako ti kosa ne strši i nije raščupana, tu i tamo proviruju maleni pramenovi ove neposlušne kose. Ako odlučiš nanijeti lak za kosu riskiraš osjećaj slijepljenosti, a o pokušaju raščešljavanja da ni ne pričamo. Radije istisni kapljicu losiona za tijelo među dlanove i lagano i nježno zagladi kosu na kritičnim dijelovima.

4. Napravi svoj piling za lice i tijelo

Ponekad su pilinzi za tijelo i lice koje kupiš u dućanu pregrubi za kožu i mogu je isušiti, ali losion može i ovdje pomoći. U zdjelicu istisni malo losiona, dodaj smeđi šećer, grubo samljevenu kavu, krupnu morsku sol ili neki drugi omiljeni sastojak i nanesi kao uobičajeni piling.

5. Iskoristi losion umjesto kreme/pjene/gela za brijanje!

Kreneš brijati noge i shvatiš da si ostala bez pjene ili gela. Što sad? Osim što ti može pomoći regenerator za kosu, uskočiti ti može i losion za tijelo. Nikada se nemoj brijati “na suho”, ali ako moraš obrijati noge, a nisi u situaciji da se možeš pritom i istuširati – losion je odlična alternativa. Osim što će jednako zaštititi kožu, može biti i jeftinija opcija!

6. Podmaži prsten koji ti je zapeo na prstu

Ako ti ponekad tijekom dana nateknu prstići pa se navečer mučiš s omiljenim prstenom, malo losiona riješit će problem! Nemoj si nanositi bol nego premaži zglob losionom i upalit će.

L.B./izvor: Gurl

foto: Shutterstock, Tumblr

...Pročitajte još...

...Iskoristi ga do kraja: 8 situacija u kojima lak za nokte spašava stvar!...

...Recikliraj: iskoristi četkicu stare maskare za ove stvari!...

...10 super načina da iskoristite regenerator za kosu!...

losion za tijelo njega lica i tijela odjeća brijanje Statički Elektricitet

Još vijesti