Slika nije pronađena

Jedna majka, kolumnistica i žena s punih 39 godina otkrila je suštinu života i ljepote kojoj sve žene tako uporno teže. Njenu priču prenio je Huffington Post, a ona glasi:

'Otkrit ću ti jednu veliku tajnu: Danas si jako lijepa!

Bilo mi je potrebno 39 godina da to shvatim, i sada kad sam konačno svjesna toga, moram podijeliti to s vama.

Evo kako sam to shvatila:

Dok se pripremam da zakoračim u četrdesetu godinu života, voljela bih da sam tek napunila trideset. S punih trideset imala sam 10 kilograma manje nego sad. Nisam imala bore na licu, podbradak, niti sam na Google-u pretraživala riječi poput 'botoks'. Kupovala sam stvari na odijelu za klince.

Kada sam imala trideset, bila sam lijepa, ali to nisam znala.

Bila sam fokusirana samo na one negativne stvari - onih pet kilograma viška, grudi opustile nakon dojenja i stomačić koji mi je ostao nakon trudnoće.

Željela sam da ponovo imam dvadeset.

Kada sam imala dvadeset godina, bila sam 10 kilograma mršavija, sa zategnutim trbušnjacima i butinama, grudi su mi bile pune i čvrste i nisam ni pomišljala na to da na guzi mogu imati rupice te sam zadovoljno nosila bikini.

Kada sam imala dvadeset, bila sam prelijepa, ali to nisam znala.

Bila sam fokusirana samo na one negativne stvari – uspoređivala sam se sa djevojkama koje su bile mršavije i ljepše od mene, imale ljepšu kožu i zdravu kosu. Željela sam da budem kao one.

Sada kada sam na pragu četrdesete, gledam svoje fotografije s 30 godina i vidim jednu prelijepu ženu. Gledam svoje fotografije s 20 godina - vidim jednu predivnu djevojku.

Sada znam da ću, kada s 50 godina budem gledala svoje slike u dobi od 40, vidjeti jednu lijepu ženu.

Što to znači?

Znači da sam i danas lijepa. Baš kao i ti!'

Izvor: HuffingtonPost
I.N.

Pročitajte još:

Iz usta iskusnijih žena: 10 savjeta koje svaka djevojka mora pročitati!

6 savjeta starijih djevojaka: 'Da smo barem znale ove stvari u srednjoj školi'

Pismo žena ljepota

Još vijesti